Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

06. 12. 2016. 11:50 >> 11:28

MAJKE IZ ROŽAJA

"Zaštitite Mekića i Euromost"

Majke iz Rožaja pozivale su Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, da zaštite porodicu Almera Mekića i osudile su sve napade na njegovu porodicu i NVO Euromost.

 

“Majke iz Rožaja obratile su se danas Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, glavnom specijalom tužiocu Milivoju Katniću, predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, Delegaciji EU u Podgorici, organizacijama koje se bore za ljudska prava, da zaštite NVO Euromost jer neće dozvoliti nikome gašenje i napade na ovu organizaciju, koja se jedina na Sjeveru Crne Gore bori za prava gradjana sa Sjevera Crne Gore i spremni smo da se svi dignemo na noge,ako treba da dodjemo i do Podgorice, protiv svih onih koji planiraju da dalje napadaju i ugrožavaju rad Euromost-a”, navodi se u saopštenju.

Majke ovim saopštenjem, kako kažu, žele da pokažu da iza NVO Euromost stoji narod.

“Očigledno da ljudi koji su se godinama bavili kriminalnim aktivnostima,  po nečijem nalogu pokušavaju da godinama ugroze bezbjednost porodice Mekić, zbog njihovog djelovanja u NVO Euromost, organizaciji koju svi na Sjeveru poznajemo, kao što poznajemo i rad tih ljudi. Ako neko smatra da je neko izvršio neko dijelo, zašto se ne obrati tužilaštvu ako ima dokaza,a blatiti nečiju porodicu godinama preko izmišljenih i neregistrovanih NVO, nepotpisanih saopštenja, sa ciljem da lažima crta metu na tu porodicu, samo mogu da dožive osude svih građana”, navodi se u saopštenju.

Oni traže da se ispitaju sva lica za koja se sumnja da godinama vrše pritisak i ugrožavaju bezbjednost porodice Mekić i za koja se sumnja da godinama ometaju i ugrožavaju rad NVO Euromost.

“Majke će se danas pismeno obratiti i delegaciji Evropske Unije zbog čitave nastale situacije i napada od strane ljudi, koji tobože predstavljaju NVO sektor i koji se finasiraju od strane delegacije EU, dok se sa druge strane sastaju sa ljudima iz kriminalnog miljea i službenicima državne bezbjednosti, pripremajući napade na one koji  se bore protiv korupcije i organizovanog kriminala. Porodicu Mekić pozivamo da istraju zajedno sa nama u svojoj borbi protiv diskriminacije i uništavanja  Sjevera Crne Gore,mi majke sa Sjevera smo sve uz njih, kao što su oni mjesecima uz nas i imaju punu podršku od svih majki”, navodi se u saopštenju koje je potpisalo 50 majki iz Rožaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније