Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

20. 10. 2016. 11:33 >> 11:12
1

TUŽILAŠTVO DA ISPITA

Majke iz Rožaja sumnjaju na korupciju u Zavodu

Majke iz Rožaja koje se osam mjeseci bore za svoja prava na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece, zatražile su od Osnovnog državnog tužioca u Rožajama, da ispita njihovog sugrađanina Sadriju Murića njegovu suprugu Zumretu, kao i šefa na Zavodu za zapošljavanje u Rožajama Hamida Kujovića.

 

Majkama iz Rožaja sumnjivo je to što je Murićeva supruga Zumreta dobila rješenje za naknadu po osnovu troje i više djece nakon što je njen suprug povukao izjavu, koju je dao u tužilaštvu, da je zajedno sa Rafetom Šutkovićem uz dnevnicu od 25 eura, izbacivao dokumentaciju majki iz dvije prostorije Zavoda i utovarao u traktor komunalnog preduzeča, nakon čega je dokumentacija bačena na deponiju.

“Tražimo od tužilaštva da ispita kako je supruga Sadrije Murića, Zumreta Murić, dobila rješenje za naknadu, nakon što je njen suprug povukao izjavu, koju je dao u tužilaštvu i naknadnu izjavu u medijima gdje je prvo optuživao zapošljene na Zavodu za zapošljavanje u Rožajama, a nakon toga im se javno izvinio”, saopštile su majke iz Rožaja.

One navode da je Sadrija Murić  medijima i tužilaštvu kazao video stare kartone koje su ranije koristili za prijavljivanje nezaposlenih lica.

“Murić je tada izjavio da je  zajedno sa Rafetom Šutkovićem uz dnevnicu od 25 eura, a po nalogu zapošljenih na tom Zavodu, Hamida Kujevića i Nuha Ramovića, izbacivao dokumentaciju majki iz dvije prostorije i utovarao u traktor komunalnog preduzeča, sa kojim su došla još četiri radnika tog preduzeća, gdje su svu dokumentaciju bacilli na deponiju Negoš. Tada je izjavio da je lično on vidio stare kartone koje su ranije koristili za prijavljivanje nezaposlenih lica”, navodi se u saopštenju.

Sve ovo je razlog da majke sumnjaju da je Hamid Kujević  u dogovoru sa Sadrijom Murićem, inskrostruisao čitavu situaciju i da su svi zajedno izvršili  krivična dijela koja se gone po službenoj dužnosti.

“Ubrzo nakon njegove izjave tužilaštvu kao i izjave u medije, Sadrija Murić povlači svoju izjavu u tužilaštvu u Rožajama i izvinjava se Zavodu, zašta bude nagradjen od strane nekoga? Jer mu ubrzo supruga  Zumreta Murić dobija pozitivno rješenje i prvu naknadu”, navode majke.

“ Pozvali smo tužilaštvo da takođe od Zavoda za zapošljavanje zatraži dokumentaciju na ime Zumrete Murić, da ispita na osnovu kojih dokaza je dobila pozitivno rješenje i kako to nije ranije dobila, već nakon što je njen suprug povukao svoju izjavu i javno se izvinio zapošljenim na Zavodu za zapošljavanje u Rožajama.”

One su kazale da će opet doći ispred Vrhovnog državnog tužilaštva, ako saznaju da bilo ko pokuša da pravi konstrukcije kako bi zataškao izvršena krivična dijela.

“Na kraju želimo obavijestiti javnost, da majke u petak u 12 sati kako su i najavile, nastavljaju sa protestima ispred Zavoda za zapošljavanje u Rožajama”, zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније