Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

23. 11. 2016. 08:06 >> 07:45
4

ŽELJEZNIČKI PREVOZ

Ukidanje noćnog voza tjera u minus

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) će u narednih sedam i po mjeseci izgubiti milion eura zbog odluke srpskog željezničkog preduzeća "Srbija voz" da od 1. decembra ove do 15. jula naredne godine ukine noćne vozove na relaciji Beograd–Bat–Beograd, saopšteno je iz ŽPCG.

 

"Zbog ove odluke ŽPCG će imati minus od polovine planiranih prihoda u međunarodnom saobraćaju", kazao je Pobjedi izvršni direktor ŽPCG Vojislav Andrijašević, dodajući da i vozno osoblje planirano za noćne vozove neće imati posla u narednih sedam i po mjeseci.

Kompanija "Srbija voz" je donijela odluku da od 1. decembra ove do 15. jula naredne godine ukine noćne vozove između Beograda i Bara zbog remonta dijela pruge od Vreoca do Resnika. U dopisu "Srbija voza", koji je u ponedjeljak dostavljen ŽPCG, a u koji je Pobjeda imala uvid, navodi se da su se na to odlučili je im sredstva definisana planom poslovanja i budžetom Srbije ne omogućavaju saobraćaj oba para vozova na toj relaciji.

"Naš stav da se u saobraćaju zadrži dnevni par vozova je predložen u cilju očuvanja međunarodnog saobraćaja sa Crnom Gorom i tradicionalno dobre i uspješne saradnje, uprkos činjenici da će troškovi uveliko prevazići prihod", kaže se u dopisu "Srbija voza".

Prema riječima Andrijaševića, ŽPCG je u više navrata na sastancima sa predstavnicima "Srbija voza" pokušavao da nađe rješenje i izdejstvuje zadržavanje noćnog voza, ali bez uspjeha.

"Kao glavni razlog ukidanja noćnog voza iz 'Srbija voza' navode visoke troškove zbog angažovanja autobusa za prevoz putnika, kao i ostale troškove vezane za organizaciju saobraćaja, koje ne mogu pokriti prihodima", naveo je Andrijašević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније