Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

28. 01. 2017. 21:34 >> 21:13

TRG I PIJACA

Projekti za valorizaciju Njeguša

Projekat gradnje trga i pijace dodatno će doprinijeti valorizaciji izdašnih potencijala Njeguša, ocijenili su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

Simović i Bogdanović su, nakon prezentacije Agrobudžeta Crne Gore za 2017. na Ivanovim Koritima, razgovarali o pitanjima od značaja za razvoj, kako gradskog tako i ruralnog dijela Prijestonice Cetinje.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Simović je naglasio da projekat gradnje trga i pijace u Njegušima predstavlja podsticaj plasmanu proizvoda tog kraja, koji iz godine u godinu bilježi rast turističkih posjeta.

Bogdanović je, takođe, istakao i projekat rekonstrukcije vodovoda na Njegušima.

"Sagovornici su se saglasili kako će gradska uprava i resorno ministarstvo zajedno raditi na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja Njeguša", saopšteno je iz Prijestonice.

Gradonačelnik Cetinja je tokom sastanka podsjetio na investicije na seoskom području – gradnju turističkog kompleksa na Njegušima i proizvodno-smještajnih kapaciteta u mjestu Građani, naglasivši pritom i projekte gradnje vodovoda u Rijeci Crnojevića, Karuču, Mikulićima, Radonjićima i Bobiji.

"Tokom sastanka, posebna pažnja je posvećena tekućim aktivnostima na gradnji u okviru poslovne zone na prostoru „Košute“ – čiji će dio biti i kompanije koje se bave preradom poljoprivrednih i srodnih proizvoda", kazali su iz Prijestonice.

Simović je, kako se navodi, naglasio da Cetinje predstavlja primjer kada je riječ o stvaranju uslova za povoljan poslovni ambijent, što, kako je kazao, potvrđuju tekuće investicije na Cetinju, vrijedne preko 20 miliona eura.

Takođe, Bogdanović i Simović sastali su se i sa poljoprivrednim proizvođačima sa Njeguša.

Na sastanku je istaknuta važnost uspješnog procesa zaštite brenda njeguške pršute, a razgovarano je i o brojnim drugim teamama od značaja za proizvođače sa tog dijela teritorije Prijestonice Cetinje.

"S tim u vezi, govoreno je i o podsticajima koje Prijestonica Cetinje, kroz stimulativne mjere, nudi poljoprivrednim proizvođačima koji time, pod povlašćenim uslovima i pojednostavljenim procedurama, mogu realizovati investicije. U tom kontekstu, ministar Simović posebno je akcentovao značaj činjenice da Prijestonica Cetinje nudi gotovo jedinstven model za poljoprivredne projekte, koji podrazumijeva oslobađanje plaćanja komunalija i izdavanje svih potrebnih dozvola u roku kraćem od 48 sati, što treba da predstavlja primjer drugim jedinicama lokalne samouprave u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније