Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

20. 02. 2017. 22:12 >> 21:46

UNIPROM SAOPŠTIO

Razmotiriće predlog Udruženja

Kompanija Uniprom metali razmotriće predlog Udruženja građana nadomak rudokopa Zagrad povodom unapređenja životne sredine i drugih pitanja koja su od višestrukog značaja, ne samo za građane već i za širu lokalnu zajednicu, saopšteno je iz te organizacije.

Kako su saopštili, Udruženje se više puta obraćalo vršiocu eksploatacije crvene rude boksit, kompaniji Uniprom metali povodom postupka sprovođenja ciljeva imenovane Inicijativa koja je dostaviljena u martu prošle godine i ugroženosti saobraćajnice Zagrad-Oblatno zbog nanosa boksita prilikom.

Oni su ranije najavili da će eventualno blokirati transporta boksita, ukoliko ne dođe do adekvatne međusobne sardanje povodom rješavanja navedenih problema.

"Iz tehničkog rukovodstva aktuelne komapnije, u verbalnoj komunikaciji smo dobili uvjerenje da će kompanija u okviru svog društveno-odgovornog poslovanja kao i do sada što je bila praksa preduzeti u skladu sa faktičkim stanjem, realnim potrebama, nizom adekvatnih mjera da razmotri naše predloge povodom unapređenja životne sredine", rekao je predstavnik Udruženja, Ivan Đurović.

On je naveo da će u daljem postupku pokušati da razmotre predlog Udruženja povodom unapređenja životne sredine, i drugih pitanja koja su od višestrukog značaja, ne samo za građane nadomak rudokopa već i širu lokalnu zajednicu.

"Svakako da smo zbog navedenog na neki način uspjeli da nađemo bar minimalni model dalje saradnje, što je itekako važno uzimajući u obzir i polazeći sa stanovišta faktičkog stanja da se naša imovina direkto graniči sa rudokopom i da treba graditi dobre susjedske odose", naveo je Đurović.

Prema njegovim riječima, Udruženje u skladu sa svjim ciljevima će postupati i postupa društveno-odgovorno, objektivno, prema svim subjektima.

"Nećemo dozvoliti nikome direktno ili indirektno da iz bilo kog razloga podstiče negativnu kampanju protiv Udruženju i njegovih ciljeva. Uvijek smo na raspolaganju aktualnoj kompaniji da zajednički gradimo pratnersko-dobrosusjedski odnos kroz svrsishodne modele održivosti rešavanja problema sa kojima se susreću građana nadomak rudokopa Zagrad", zaključio je Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније