Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

03. 05. 2017. 14:51 >> 14:33

EUROMOST PORUČUJE

Novinarima na sjeveru ugrožena bezbjednost

Novinarima na sjeveru Crne Gore ugrožena je bezbjednost, prijete im, demoliraju auta, fizički ih napadaju,a koriste se i drugi načini zastrašivanja, saopšteno je iz NVO Euromost.

 

Euromost će, kako su kazali, o svim slučajevima napade na novinare sa sjevera, obavijestiti delegaciju Evrospke Unije u Podgorici, kao i sve relevantne državne institucije i strane ambasade.

“Moramo se izboriti da svaki novinar može slobodno da radi u skladu sa novinarskim kodeksom”, navodi se u saopštenju.

Koliko su mediji slobodni i zaštićeni na sjeveru Crne Gore, kao  sami novinari, govori veliki broj slučajeva u kojima im se ugrožava bezbjednost.

“Primjer, Zorice Bulatović  novinarke i dopisnice  DN iz Kolašina, koja nam je prenijela, da je bezbroj puta bila izvrijeđana od strane lokalnih funkcionera i kao novinar i kao žena, uz raznorazne prijetnje. Da je preživjela demoliranje auta, kao I da počinioci nikada nijesu pronađeni. Takođe,upućivane su joj prijetnje sa raznih adresa”, navode iz Euromosta.

Kao primjer navode i novinarku Aidu Skorupan dopisnicu Vijesti iz Rožaja.

“Aidi su pokušali da zapale stan u kojem je živjela kao podstanar, odšarafljivali su joj točkove automobile, trpjela je I nasilje putem internet, a ni jedan slučaj napada na nju nikada nije rasvijetljen. Tu su i brojne prijetnje koje najčešće nijesu upućene lično, nego preko „prijatelja“ i članova porodice, koji neminovno na svojoj koži osjete najgrublju stranu ove profesije,prenijela nam je Aida”, navodi se u saopštenju I dodaje I prijer lomljenja auta novinara i dopisnika DAN-a iz Bijelog Polja Milovana Novovića.

Iz Euromosta smatraju da se o tome mora više govoriti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније