Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 05. 2017. 10:42 >> 10:18

SVJETSKI DAN BORBE PROTIV PUŠENJA

Izložba dječjih likovnih radova u KIC-u

Povodom 31. maja Svjetskog dana borbe protiv pušenja, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica sinoć je u Holu KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici priredilo izložbu najboljih likovnih radova sa Šesnaestog nagradnog Konkursa za likovne i literarne radove organizovanog za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije Crne Gore.

Kako je saopšteno iz CDPR-a, tema tradicionalnog konkursa za likovne i literarne radove je bila jedinstvena "Molimo mame i tate da ne puše, jer nas dimom guše", a povod raspisivanja Konkursa je obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv pušenja, koji se ove godine proslavlja na temu "Duvan - opasnost za razvoj" (World No Tobacco Day - 31.May 2017.: "Tobacco - a threat to development") koju je odredila Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

"Svečanoj atmosferi događaja pridonijeli su Marija Goranović, učenica petog razreda OŠ 'Savo Pejanović' iz Podgorice, koja je odrecitovala pjesmu Mladena Kušeca 'Boje' i Benjamin Mandić, učenik trećeg razreda, takođe OŠ 'Savo Pejanović' iz Podgorice koji je izveo na gitari kompozicije 'Etida' od Fernanda Karulija i 'Napoleonov plač' od Josipa Saboa", saopšteno je iz CDPR-a.

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: Seida Belegović, akademska grafičarka, Milena Perović, akademska slikarka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove sa Konkursa i dodijelio prvu nagradu Lidiji Adrović, učenici osmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Podgorice, a drugu Mini Stojanović, učenici šestog razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Berana. Treću nagradu dobila je Ksenija Otašević učenica petog razreda OŠ "Oktoih" iz Podgorice.

Pohvale su zaslužile: Emra Ajanović, učenica sedmog razreda OŠ "Mihailo Žugić" iz Odžaka - Pljevlja, Ana Cicmil, učenica osmog razreda OŠ "Pavle Rovinski" iz Podgorice, Martina Žurić, učenica osmog razreda OŠ "Vuko Jovović" iz Danilovgrada, kao i Sara Kovačević učenica sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" i Mia Đoković, učenica petog razreda OŠ "Štampar Makarije", obje iz Podgorice.

Žiri za literarne radove u sastavu: Violeta Mrdović, Dragana Baletić i Ivana Ulcinjak, profesorke maternjeg jezika i književnosti, od prispjelih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisala Tea Radulović, učenica petog razreda OŠ "Sutjeska" iz Podgorice. Druga nagrada dodijeljena je Andrei Vukčević, učenici sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Podgorice, dok je treća nagrada dodijeljena Jovani Svrkoti, učenici sedmog razreda OŠ "Ilija Kišić" iz Zelenike - Herceg Novi.

Specijalnu nagradu zaslužila je Nikolina Damjanović, učenica sedmog razreda OŠ "Ilija Kišić" iz Zelenike - Herceg Novi, inače štićenica Doma "Mladost" u Bijeloj.

Nagrada za prva mjesta bila je sedmodnevni boravak na Veruši, za druga i treća mjesta Umjetničke monografije u izdanju CANU i muzički CD, a za pohvale knjige za lektiru i muzički CD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније