Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

04. 04. 2018. 15:10 >> 15:15
1

U STIJEPOVIĆEVOM MANDATU

U Golubovce uloženo 15 miliona eura

Investicije u Opštini Golubovci u mandatu ove uprave prelaze 15 miliona eura, zaključak je današnje posjete gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića toj gradskoj opštini.

Stijepović je, u okviru posjete, obišao II fazu zaobilaznice oko Golubovaca, Reciklažno dvorište u Goričanima, dionicu saobraćajnice Golubovci-Mataguži-Tuzi čija rekonstrukcija je završena i gradilište Srednje stručne škole u Golubovcima, što je, kako je istaknuto, samo dio investicija koje su realizovane ili su u toku.

"Posjeta Opštini u okviru Glavnog grada – Golubovci je pokazala da je ovaj dio Podgorice, kao i cijela Podgorica danas jedno veliko gradilište. Izgradnja II faze obilaznice oko Golubovaca teče planiranom dinamikom. Investicija je vrijedna 6,3 miliona eura, a finansira se sredstvima Vlade i Glavnog grada. Kada se završi, Podgorica i Golubovci biće povezani modernom saobraćajnicom bulevarskog tipa sa četiri saobraćajne trake, razdjelnim ostrvom i obostranim trotoarima. Ukupna investicaja cijele obilaznice ok 30 miliona eura" ocijenio je Stijepović.

On je saopštio da je nedavno završena prva dionica putnog pravca puta Golubovci - Mataguži - Tuzi koja je duga je 590 m, a koštala je nešto preko 400 hiljada eura. Riječ je o modernoj saobraćajnici, sa dvije kolovozne trake i trotoarima sa obje strane.

"Srednja štručna škola čiji je investitor Vlada, odnosno Ministarstvo prosvjete, je u poodmakloj fazi građevinskih radova. Ta investicija je vrijedna preko pet miliona eura. Radovi na tom projektu kasne u odnosu na dinamički plan, tako da ćemo u narednom periodu intenzivirati sve aktivnosti i ubrzati radove da bismo, kako je to i planirano, 01. septembra školu otvorili, i da bi učenici sa ovog područja već od ove godine mogli da se školuju u novosagrađenom objektu" ocijenio je Stijepović.

II faza obilaznice oko Golubovaca biće završena u septembru, i to bez prekide saobraćaja, istakao je Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj.

„Kako koja faza bude završena, odmah će biti stavljena u upotrebu. Kada se bude radio nadvožnjak, radovi će se obavljati u kasnim večernjim satima kako bi se uticaj na frekvenciju saobraćaja smanjio na minimum“ rekao je Kokić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније