Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 01. 2019. 22:55 >> 22:32
4

VELIKO INTERESOVANJE

Karavan Praznika mimoze prodefilovao Beogradom

Karavan 50. Praznika mimoze večeras je prodefilovao srcem Beograda i privukao pažnju velikog broja ljudi u prijestonici Srbije.

Povorkom Gradske muzike, mažoretki, trombonjera i maškara, kako je saopšteno, na najbolji način je najavljen jubilarni Praznik mimoze koji počinje 1. februara. Tradicionalno, Karavan u Beogradu bio je najmasovniji, a reakcije prisutnih građana i posjetilaca Beograda izuzetno pozitivne. Karavan je u Beograd donio atmosferu Praznika mimoze, daškom Herceg Novog i Jadrana zagrijao grad u kojem je samo par sati ranije padao snijeg.

Prijem defilea za predstavnike Opštine Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem, upriličen je prijem u Gradskoj opštini Stari grad, na čijoj teritoriji je i organizovan Karavan mimoze. Predsjednik Katić je uručio predsjedniku GO Stari grad Marku Bastaću plaketu 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti što je Praznik mimoze i ove godine uspješno predstavljen u srcu Beograda.

Nakon defilea upriličen je prijem u Ambasadi Crne Gore u Srbiji, čiji predstavnici su ispratili defile. Čelnike Opštine Herceg Novi ugostio je ministar savjetnik Vule Tomašević sa saradnicima, kojem je predsjednik Katić uručio prigodne poklone.

Karavan je, kako se navodi, ispratila i legendarna glumica Tanja Bošković, počasna građanka Herceg Novog, koja je bila oduševljena ovim događajem.

Karavan mimoze je prije Beograda posjetio Beč, Vrbas, Novi Sad i Zrenjanin. Do kraja mjeseca šarena povorka će Praznik mimoze najaviti i u Višegradu, Zlatiboru, Bijeljini, Banjaluci, a krajem januara i u Sloveniji.

Praznik mimoze u Herceg Novom ove godine slavi pet decenija postojanja. U čast jubileju, Festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 23. marta 2019. godine. Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze će se održati 1. februara, a na njemu će nastupiti najveća muzička zvijezda u regionu, Zdravko Čolić.

Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, biće održana Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposjećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posjetioce Praznika mimoze organizovana su čak četiri maskenbala, a tu su i: Zimski salon, tradicionalna Izložba cvijeća, programi za najmlađu publiku, Večeri mediteranske pjesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala, sportska takmičenja, pozorišne predstave.

S obzirom da će Festival trajati i tokom marta mjeseca, Dan žena će biti obilježen programom Ljubav u vrijeme mimoze, tokom kojeg će biti održani koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i Kaliopi u Dvorani Park.

U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“ posjetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umjetničkim programima i gastro večerima naših gostiju iz: Kine, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije, a 50. Praznik mimoze će biti zatvoren najvećom Međunarodnom karnevalskom povorkom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније