Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

25. 02. 2019. 12:24 >> 12:01
1

MONSTAT

Na postdiplomskim i doktorskim 3.500 studenata

U Crnoj Gori je, u ovoj akademskoj godina, na visokoškolskim ustanovama postdiplomske i doktorske studije upisalo 3.499 studenata, pokazuju podaci Monstata.

Postdiplomske studije upisalo je 3.416 studenata, i to specijalističke 2.810, a magistarske studije 606 studenata.

Studentkinja je 55,3 odsto, a studenata 44,7 odsto.

Iz Monstata su saopštili da je broj studenata upisanih na specijalističke studije u odnosu na prethodnu akademsku godinu smanjen za 3,3 odsto.

Od ukupnog broja upisanih studenata na specijalističke studije, na javnim visokoškolskim ustanovama upisano je 2.022, a na privatnim visokoškolskim ustanovama 788 studenata.

Magistarske studije upisalo je 606 studenata što je 1,8 odsto manje od prethodne akademske godine.

Od ukupnog broja upisanih na magistarske studije, na javnim visokoškolskim ustanovama upisano je 69,5 odsto, a na privatnim visokoškolskim ustanovama 30,5 odsto.

Doktorske studije upisalo je 83 studenta od kojih 42 osobe ženskog, a 41 muškog pola.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније