Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

30. 01. 2020. 06:55 >> 16:48
61

UČITELJICA IZ BARA TVRDI

"Učenici su predložili što da crtaju"

Rada Višnjić, učiteljica OŠ Jugoslavija iz Bara, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak, kazala je da ne brine za disciplinski na kojem će se, kako je uvjerena, dokazati da nema njene krivice i odgovornosti za to što su djeca crtala trobojku.

 

"Imali smo nastavnu jedinicu 'crtanje ukrasa'. Objasnila sam im da mogu nacrtati šta god žele, a da to može poslužiti kao ukras. Jedna djevojčica se dosjetila i pitala da li mogu nacrtati Štrumpfa sa društvene mreže. Nije bilo razloga da kažem da ne mogu. Radim već 30 godina, zakon poštujem i ne igram se sa takvim stvarima, pa još od prvog razreda imam dozvolu od roditelja da, pošto volim da se pohvalim sa dječijim crtežima, tekstovima, pjesmama, objavljujem sve to na svom Fejsbuk profilu", rekla je ona Pobjedi, uz poruku da nije nacionalistkinja, dodajući da je fotografije uklonila s Fejsbuka.

Navodi i da se uvijek trudi da poštuje želje djece.

"Direktorica je trebala da objasni da ideja nije potekla od mene, već da su učenici predložili što da crtaju. Javnost treba da zna da učiteljica nije zadala da se nacrta Štrumpf, već crtanje ukrasa. Protiv mene je pokrenut disciplinski postupak. Nemam nikakvu bojazan, to će se lako riješiti, jer je u pitanju nesporazum. Direktorica samo radi svoj posao, kao i ministar. Suspendovana sam, ali, iako ima koleginica koja me mijenja, ja dolazim na posao. Pitanje je dana kada će se to riješiti. Ne plašim se, jer smo se mi samo htjeli zabaviti i poigrati", zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари61

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније