Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

17. 02. 2020. 20:19 >> 20:18

PREDSTAVLJEN AGROBUDŽET

Podrška za domaćine sa Žabljaka i Šavnika

Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Šavnik i Žabljak i u narednom periodu imaće podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i lokalne samouprave za unapređenje proizvodnje koja predstavlja razvojni potencijal ovih krajeva, jedna je od poruka sa današnje prezentacije Agrobudžeta za 2020. godinu.

Ovogodišnji Agrobudžet, kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, dobra je prilika za dalji razvoj velikog broja gazdinstava u ovim opštinama, koja se većinom bave stočarskom proizvodnjom.

"Prisutni poljoprivredni proizvođači su izrazili veliko interesovanje za mjere podrške koje su usmjerene na povećanje stočnog fonda, unapređenje prerade mlijeka na gazdinstvu, mjere podrške pčelarstvu, kao i mogućnosti za dalje unapređenje vodovodne i putne infrastrukture. Pozvani su mladi poljoprivredni proizvođači da iskoriste povoljnost bespovratne podrške u iznosu od 10.000 eura za zapošljavanje i pokretanje agrobiznisa", saopšteno je iz Ministarstva.

Dodaju da su prisutni pokazali veliko interesovanje za nabavku sitne mehanizacije koja bi im unaprijedila poslovanje.

Predstavnici Ministarstva, kako se navodi u saopštenju, upoznali su prisutne da se nastavlja sa sprovođenjem Programa voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi za škole, koji doprinosi stvaranju zdravih prehrambenih navika kod djece nižeg školskog uzrasta, i da će se program naredne školske godine između ostalih, proširiti i na opštine Šavnik i Žabljak.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније