Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dijana Drašković, TVCG ]

14. 05. 2020. 19:55 >> 19:58
4

JAREDIĆ ZA TVCG

"Cilj organizatora skupa ignorisanje CG"

Nemila dešavanja od sinoć nikome ne mogu da služe na čast, a takvo ponašanje nedopustivo je, naročito u vrijeme pandemije sa kojom se borimo, tvrde iz nevladinog udruženja Crnogorski zbor. Božidar Jaredić za Dnevnik ističe da je cilj organizatora okupljanja bio ignorisanje Crne Gore, te da je svima jasno da nasilje potiče od okupljenih pristalica, a ne od policije.

Policijski službenici u Pljevljima i Nikšiću zasuti su kamenicama, flašama i pirotehničkim sredstvima.... Uz pogrdne uzvike i psovke građani su nasrtali na policiju, koja je intervenisala suzavcem i šok bombama.

"Sasvim sigurno da je nedopustivo u vrijeme kada još uvijek traju zabrane masovnog okupljanja, zborovanja i svetkovanja koje je donijelo NKT da predstavnici srpske crkve DF, i pojedini nezavisni poslanici pozivaju pristaše SPC na okupljanja i svetkovanja pojedinih srpskih praznika", kaže Božidar Jaredić.

On kaže i da je sinoć svima bilo jasno da će biti nemoguće primijeniti propisane mjere i pravila ponašanja. Zato tvrdi da je cilj okupljanja bio ignorisanje Crne Gore i njenih institucija.

"Šta inače znače tolika okupljanja građana u Nikšiću, Beranama, Andrijevici i Pljevljima. Ta drska i nasilnička ponašanja, nego nastavak političkog okupljanja, ranije viđenog u liku crkvenih litija i šetnji po Crnoj Gori. Nije li to ista ta koreografija i parole kojima je isključivi cilj uniženje i slabljenje njenog ugleda u javnosti", navodi jaredić.

I ne samo to, kaže Jaredić.

"Prosto je nesvatljivo pozivanje bogosloba Perovića kao i srpskog patrijarha da se crnogorska vlast uzdrži od nasilja kada je svima dobro vidio da nasilje potiče od okupljenih pristalica SPC. Da su oni ti koji nasrću na policiju, bacaju razne predmete, psuju, povredjuju ih i prijete. I nečuste od njih ni riječi da se uzdrže od takvog ponašanja."

Zakon mora biti isti za sve - bilo da je u pitanju civil, vojno ili lice u mantiji, Zato, zaključuje Jaredić svi moraju da snose odgovornost za svoje postupke.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније