Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

19. 11. 2020. 21:47 >> 21:47

CETINJE

Zgrada Dnevnog centra na Cetinju osvijetljena plavom bojom

Zgrada Javne ustanove (JU) Centar za dnevni boravak Cetinje večeras je, povodom 20. novembra – Međunarodnog dana djeteta, osvijetljena plavom bojom.

Navodi se da je to učinjeno u znak podrške globalnoj kampanji da se podrže dječja prava.

Iz Dnevnog centra podsjetili su na član 23 Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta.

“A koji glasi da dijete sa fizičkim ili mentalnim smetnjama treba da uživa pun i kvalitetan život u uslovima koji obezbjeđuju dostojanstvo, unapređuju samopouzdanje i olakšavaju njegovo aktivno učešće u zajednici“, navodi se u saopštenju.

Direktor Centra Božidar P. Drecun kazao je da djeca sa smetnjama u razvoju imaju pravo na isti život kao i sva druga.

“Djeca sa smetnjama u razvoju imaju pravo da idu u iste škole i da učestvuju u svim aktivnostima zajedno sa svojim vršnjacima. Njihov glas bi trebalo da bude prvi koji se čuje kada se donose odluke koje se tiču njihovog života”, rekao je Drecun.

On je dodao da zajedno moramo graditi društvo u kojem sva djeca imaju jednaku priliku da iz svog života izvuku maksimum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније