Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 07. 2021. 19:49 >> 19:50

JEVRIĆ

Dokumentacija potvrđuje moj savjestan i domaćinski rad

Možemo pričati o političkim razlikama, ličnim netrpeljivostima, ali obimna dokumentaciona osnova Regionalnog vodovoda upravo potvrđuje izuzetno profesionalan, savjestan i više nego domaćinski odnos Društva u cjelini, pa i mene kao izvršnog direktora Regionalnog vodovoda, i ne samo na polju zaštite izvorišta Bolje sestre od nelegalne eksploatacije pijeska i šljunka, navodi se u reagovanju dosadašnjeg direktora Regionalnog vodovoda Gorana Jevrića, na navode u medijima o razlozima za njegovu smjenu koji su iznijeti na sjednici Odbora direktora.

Kako je kazao sjednica Odbora direktora nije održana u prostorijama Regionalnog vodovoda, a o smjeni je saznao iz medija.

"Na problem sa izvorištem Bolje sestre Regionalni vodovod je prvi reagovao još 2010. godine, sa izraženijim intenzitetom od dolaska menadžmenta koji personalizujem, kroz čak preko 250 različitih zvaničnih dopisa, prijava, analiza i upozorenja nadležnim institucijama, da shodno svojim preciznim ovlašćenjima i zakonom definisanim obavezama reaguju i spriječe dalju devastaciju izvorišta Bolje sestre. O ličnoj kompetentnosti najbolje govore rezultati Regionalnog vodovoda od 2013. godine, kao i dobijene nagrade, a posebno ističem podršku međunarodnih institucija koje ne bi sarađivale sa Regionalnim vodovodom, da prije toga nije visoko ocijenjena kompetentnost odgovornih pojedinaca u društvu, pa i moja", navodi se u reagovanju.

Regionalni vodovod je, kako dodaje, kompanija koja u cjelosti poštuje sve zakone Crne Gore i međunarodne računovodstvene standarde, što od 2013. godine potvrđuju nadležne državne institucije, kao i globalno priznate revizorske kuće.

"O neodrživosti navoda o 'nesavjesnom postupanju' najbolje govori i činjenica da je Regionalni vodovod 2017. godine, uz podršku EBRD i predpristupnih fondova EU, pokrenuo istraživanja pada izdašnosti izvorišta uz ulaganja oko 500.000 eura, iako su ta istraživanja zakonom jasno precizirana obaveza drugih državnih organa. Regionalni vodovod je za vrijeme mog madata, povećao prihode na godišnjem nivou za oko 110%, povećao stepen iskorišćenosti kapaciteta za oko 100%, kreirao viziju razvoja za period 2020-2030.godine. Tokom 2020. godine, koja je bila izložena globalnim problemima zbog pandemije virusa Covid-19, finansijski gubitak od 198.847 eura se smatra štaviše uspješnim rezultatom, kada se ima u vidu da su druge kompanije imale višemilionske gubitke. Upravljanje društvom bez ijednog eura duga prema Državi, zaposlenima, poslovnim partnerima, uz plaćenih 28 miliona eura kredita uloženih u izgradnju sistema, započet novi ciklus razvoja kompanije kroz projekte vrijedne 24 miliona eura, kao i mnoštvo drugih parametara, teško da može biti ocijenjeno 'nesavjesnim' radom. Turistička sezona 2021. godine nije ugrožena, izmjereni preliv izvorišta na dan 28.jun 2021.godine iznosi 1.040 l/s uz mjerljivo veću apsolutnu izdašnost izvora. Zbog javnosti, na današnji dan isporučujemo 20% veće količine vode u odnosu na 2020.godinu i čak 1% više od rekordne 2019.godine. Ne palite požar, da bi gasili vatru", ističe Jevrić.

Revanšizam zbog političkih razlika je jedno, ali, kako naglašava, pokušaj kreiranja tzv. odgovornosti bez utemeljenja u dokumentacionoj osnovi je jalov, politikantski i kratkoročan posao.

"Korisno je u ovim politički i klimatski vrelim danima biti dio rješenja, a ne stvarati probleme tamo gdje ih nema, iz političkih ili bilo kojih drugih razloga. Na kraju, možemo reći dosta toga, stvarati buku, djelovati manje ili više uvjerljivo, ali bez konretnih i mjerljivih rezultata sve to je 'zaludna rabota', jer djela ipak ostaju iza nas, sude o nama i govore više od svih izgovorenih riječi", poručio je Jevrić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније