Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 07. 2021. 21:05 >> 21:19

SASTANAK U SKUPŠTINI

Degradiran ugled profesije prosvjetnog radnika

Ugled profesije prosvjetnog radnika degradiran je, ne samo materijalno, a neophodno je da se pod hitno radi na popravljanju takvog stanja.

To je ocijenjeno na sastanku potpredsjednice Skupštine Crne Gore Branke Bošnjak sa predstavnicama Udruženja nastavnika društvene grupe predmeta Crne Gore Stankom Vukčević i Sonjom Dabetić i predsjednikom Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorice Slobodanom  Savovićem.

Kako je saopšteno iz Skupštine, potpredsjednica Bošnjak je istakla da se uz zdravstvene radnike, prosvjetnim radnicima mora odati posebno poštovanje i zahvalnost na izuzetnim naporima da u vremenu pandemije korona virusa, kada su škole bile zatvorene u 191 zemlji svijeta pa i u Crnoj Gori, održe visok kvalitet nastave i da se u kratkom roku prilagode uslovima sa kojima se cijeli svijet sreo prvi put.

Predstavnica Udruženja nastavnika društvene grupe predmeta Crne Gore predočila je probleme sa kojima se susreću prosvjetni radnici u srednjem obrazovanju, a jedan od najvećih jeste i diskriminacija odnosno nejednakost između nastavnika u srednjem i osnovnom obrazovanju.

Kako je saopšteno iz Skupštine ona je upoznala potpredsjednicu da su oni kao krovna organizacija tokom prošle godine pokrenuli inicijativu za usklađivanje sedmične norme časova sa normom u osnovnim školama.

Predsjednik Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorice Slobodan Savović je istakao da se prosvjetni radnici osnovnog i srednjeg obrazovanja nalaze u nezavidnoj situaciji, jer još nije donešen konkretizovani plan o raspodjeli časova i načinu rada za sledeću školsku godinu i da se ovom procesu mora krajnje profesionalno pristupiti imajući u vidu kadrovske promjene koje su aktuelne ovih dana.

Potpredsjednica Bošnjak se saglasila sa mišljenjem sagovornika i ponudila da zajedno sa ostalim kolegama predlozi izmjene i dopune zakonskih rješenje kako bi se izbjegla dalja diskriminacija i nejednakost između prosvjetnih radnika u pogledu norme časova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније