Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

21. 12. 2021. 18:47 >> 18:48

PROJEKAT FORUMA MNE

Program "Sve na jednom mjestu" i za mlade na sjeveru

Informativna sesija programa obuke “Sve na jednom mjestu - Za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih”, koji organizuju Forum MNE i Građanska inicijativa mladih iz Rožaja, biće održana sjutra, 22. decembra u 12 h u Regionalnom biznis centru u Beranama.

Kako ističu u saopštenju, nakon uspješno pokrenutog one-stop-shop modela u Podgorici, nastavljaju praksu i na sjeveru Crne Gore.

"Ovog puta, mladi iz Bijelog Polja, Rožaja i Berana između 18 i 30 godina će imati priliku da pohađaju intezivni i sveobuhvatni program obuke 'Sve na jednom mjestu' u trajanju od šest mjeseci. Program obuke namijenjen je mladim ljudima koji žele da unaprijede svoje znanje
i vještine i u potrazi su za poslom. Bez obzira kojom profesijom planiraju da se bave, korišćenje savremenih digitalnih alata, posebno vještine digitalnog marketinga, preduzetničke i meke vještine čine sastavni dio svakog posla. S tim u vezi, kreirali smo program uz koji će mladi ljudi brže i lakše doći do posla, a on obuhvata tri kursa koja će se organizovati u periodu od januara do novembra 2022. To su kurs mekih vještina, digitalnog marketinga i kurs preduzetništva u IT-ju", naglašavaju u Forum MNE.

Pozvali su sve mlade ljude sa sjevera da učestvuju u informativnoj sesiji, gdje će predstaviti program.

Projekat "Sve na jednom mjestu – Za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih“ dvogodišnji je program koji Forum MNE sprovodi u partnerstvu sa Centrom za omladinski rad (Srbija), Kancelarijom za mlade Novi Pazar i Građanskom inicijativom mladih Rožaje (Crna Gora), u šest opština prekograničnog regiona Sandžak u Srbiji i Crnoj Gori.

Program je finansiran od Evropske unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020, u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), i uz podršku Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније