Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

10. 05. 2022. 19:56 >> 19:55
1

U VEKTRA BOKI I SOLANI

Radnicima odavno bilo jasno da se radilo nezakonito

Radnici Solane i Vektra boke, izvukli su deblji kraj iz stečajnih postupaka, kroz koje su nezakonito obespravljeni. S druge strane, advokat Veselin Radulović kaže da u situaciji dok još nije ni pokrenut postupak, treba prestati s uticajem na tužilaštvo. Ipak, ukazuje na ulogu katastra u svim procesima.

Mnogo puta su radnici Vektra Boke tražili pomoć države i ukazivali na ono što je njima odavno bilo kristalno jasno.

Predsjednik NVO “Udruženje radnika Vektra Boka” Đorđe Rajak, kaže da se radi isključivo po njihovoj sumnji da se razvlačio stečaj da bi se pljačkala imovina Boke.

"Svake godine sve dublje i dublje nezakonje je bilo, a ustvari to se sve lomilo preko radnika i radničkih leđa i sve se završilo oduzimanjem naših prava", kaže Rejak.

Iste muke mučili su i radnici Solane. Obespravljeni u stečajnom postupku čekali su pravo i pravdu.

"Iz ovih hangara je za pet mjeseci izneseno 30.000 tona, vrijednosti pet miliona eura, naše plate, otpremnine, naši doprinosi i tada nam je rečeno da se Solana zatvara i da se radnici pokupe kući. Radnici su prvo opljačkani, a onda izbačeni na ulicu", kaže Veselin Saša Mitrović predstavnik bivših radnika Solane.

"Lisice na ruke stavljene su prvom čovjeku Privrednog suda, ali problem još veći od tog je što je sve ovo sistemskog karaktera i što je korupcija duboko ukorijenjena, smatra advokat Veselin Radulović.

Ipak, mnogo je toga što nadležni treba da ispitaju.

"Mislim da bi istraga trebala da ima širi aspekt, ne samo Privredni sud, tu su državni organi, izvršna vlast, tu je i Katastar pomalo sada zaboravljen, bez koga se nije moglo mnogo odraditi", kazao je Radulović.

Sada je najvažnije, kaže on, ostaviti specijalnog državnog tužioca da na miru radi svoj posao.

"Bukvalno nijesu ni pokrenuli postupak oni dobijaju jednu vrstu neprimjerenog uticaja sa adresa koje dolaze od strane politike i političkih adresa, a to nikada nije dobro. Pokušava se profitirati, sa političkih ili ličnih motiva izaći u krupni plan, crtati mete, davati instrukcije kako tužilastvo treba da radi. Hajde da pustimo da radi svoj dio posla", poručuje Radulović.

To žele i radnici svih preduzeća u Crnoj Gori, kojima je stečaj drugo ime za propadanje.
"Nadam se da će početi da se poštuje zakon i da će stići sve pravo i pravda", kaže Rejak.

Mitrović kaže da su odavno izgubili vjeru u tu ruku i nogu i ostale organe pravde.

"Nama je najvažnije da dobijemo potraživanja, a za ostalo nek se država pobrine", kazao je Mitrović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније