Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Невенка Мацан, ТВЦГ

23. 04. 2023. 08:58 >> 08:59
1

PRESELjENjE MOŽE ODLOŽITI IZGRADNjU

Škola u Igalu neuslovna

Glas je digla većina roditelja učenika mlađih razreda područnog odjeljenja Osnovne Škole "Dašo Pavičić" u Igalu, jer ne žele da njihova djeca idu u seosku školu u Sutorini. Nije prvi put da su roditelji protiv ove davno ponuđene mogućnosti, ali čini se da ovo rješenje nikada nije bilo bliže. Sve zbog toga što škola u Igalu prokišnjava.

Umjesto u centar Igala od jeseni najmlađi đaci će ići u nekoliko kilometara udaljenu Sutorinu, jer ovdje u četiri neuslovne učionice školu pohađa 150 učenika, a u seoskoj školi u većem i uslovnijem prostoru u Sutorini 16 mališana.

"Valjda su i roditelji svjesni da ovdje uslovi nijesu odgovarajući nije sigurno posebno kada su velike kiše, imamo kontakt struje i vode i mi moram da izmjestimo nastavu", kaže direktorka Bosiljka Peruničić.

Predstavnik Udruženja roditelja Miodrag Nikolić smatra da se problem u obližnjoj školi može riješiti uz mala ulaganja.

"Taj problem sa ormarom za struju bi se mogao riješiti izolacijom na krovu, a dvije trećine roditelja je reklo da ne želi djecu da šalje u Sutorinu, zbog daljine, pristupačnosti škole i prevoza", kaže Nikolić.

Boje se i da kada se jednom presele u Sutorini neće ni biti gradnje nove škole i kaže da će bojkotovati nastavu ako budu primorani na to.

Direktorica pak poručuje da se time obezbjeđuju bolje uslovi za djecu, a prevoz će biti obezbijeđen, pa ne vidi razlog da roditelji bojkotuju ovu inicijativu.

Nova lokacija za školu, kako kaže predsjednik opštine Stevan Katić, nije još obezbijeđena i opterećena je hipotekom. Apeluje da se procedure ubrzaju jer u najboljoj soluciji za realizaciju projekta je potrebno još tri do četiri godine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније