Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 06. 2023. 12:52 >> 12:52
2

U BARU I PODGORICI

Novi napad na Markovića, NVO pozvale nadležne na reakciju

Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar najoštrije su osudili nove napade na psihologa Petra Markovića, koji su se dogodili u Baru i Podgorici.

Ove NVO pozvale su nadležne da postupe efikasno, kako bi se pravovremeno odgovorilo na mržnju i nasilje ove vrste.

"Pridružujemo se apelima za povećanje efikasnosti sistemskog odgovora na govor mržnje i nasilje koji targetiraju LGBTI osobe i druge marginalizovane grupe", naveli su u saopštenju.

Podsjetili su i da su ovakve situacije "odraz realnosti života LGBTI osoba u Crnoj Gori".

"Potrebno je dodatno jačati institucije i raditi na razvoju društvene svijesti kako bi LGBTI osobe mogle da žive bezbjedne živote u sopstvenoj zemlji, bez straha od mržnje i nasilja", piše u saopštenju LGBT Forum Progresa i LGBTIQ Socijalni Centar.

Pozivali su sve LGBTI osobe da ih kontaktiraju u slučajevima kada su na meti mržnje, nasilja i diskriminacije putem naših društvenih mreža ili na mail podrska@lgbtprogres.me

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније