Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

23. 06. 2023. 14:14 >> 14:24
1

SINDIKAT IZABRANIH DOKTORA

"Ćorić i Nikolić da podnesu ostavke i prestanu da nanose štetu zdravstvu"

Glavni Odbor Sindikata izabranih doktora Crne Gore pozvao je sekretarku Slađanu Ćorić i od skoro v.d. generalnog direktora Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja Radovana Nikolića da zajedno sa svojim timom podnesu ostavke i time, kako su istakli, prestanu da nanose nepopravljivu štetu zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Kako su kazali, Sindikat izabranih doktora Crne Gore djeli mišljenje i podržava stavove Uduženja doktora opšte i porodične medicine Crne Gore.

"Ponašanje Državne sekretarke Ministarstva zdravlja, VD Direktora direktorata za ZZ kao i samog ministra koji već duže vrijeme iznose neprihvatljive i neutemeljene stavove na štetu Primarne Zdravstvene Zaštite je veoma štetno pogotovo jer može imati za rezultat konfrontaciju pacijenata i ljekara", poručuju iz SIDCG.

Državna sekretarka je, kako navode, sa timom mladih ambicioznih pravnika, koji su bez dovoljno znanja o PZZ, napravila veliku štetu ukupnom sistemu zdravstvene zaštite onemogućavajući ID da rade na najznačajnijem segmentu, prevenciji  hroničih nezaraznih bolesti kao i na sprečavanju njihovih komplikacija.

"Izgleda da ni to nije bilo dovoljno nego je pred ukupnom crnogorskom javnošću uvrijedila sve ljekare PZZ konstatacijom da ne zaslužuju ni plate koje sada primaju. Jednim potezom olovke ovaj tim je poništio reformu PZZ koja se sprovodi već 15 godina umjesto da zajedno sa strukom sagledaju dosadašnje rezultate i predlože rješenja za dalje unapređenje oni obesmišljavaju postojanje ID", poručuju iz SIDCG. 

Kako su kazali, doktorka je, izgleda zaboravila da je projektovani cilj PZZ da zadovolji 80% zdravstvenih potreba građana Crne Gore.

"A ona nas svojim činjenjem udaljava od tog cilja i slabi sistem javnog zdravstva jer bez jake primarne zdravstvene zaštite nema ni jakog zdravstvenog sistema. Sve veći broj naših pacijenata zadovoljenje svojih zdravstvenih potreba traži u privatnim zdravstvenim ustanovama jer ne mogu da ih zadovolje u javnim zdravstvenim ustanovama", ističu u saopštenju.l

Zbog svega navedenog, pozivaju sekretarku Slađanu Ćorić i od skoro vd generalnog direktora direktorata ZZ Radovana Nikolića da zajedno sa svojim timom podnesu ostavke i time prestanu da nanose nepopravljivu štetu zdravstvenom sistemu Crne Gore.

"Nakon brojnih uvreda i represije koja se sprovodi javno ka bijelim mantilima u Crnoj Gori poslednjih mjeseci od strane gore pomenutih a koji predstavljaju drzavu u ovom trenutku ovo ne bi trebalo da bude samo moralni cin vec I obaveza u svim demokratskim drustvima i razvijenim zemljama kao I onim poput nase koje teze ulasku u EU", zaključuju iz SIDCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније