Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

09. 08. 2023. 18:36 >> 18:39

ODT

Formiran predmet zbog prijetnji uredništvu radija Antena M

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet povodom prijetnji radiju Antena M, potvrdio je rukovodilac ovog tužilaštva Duško Milanović za RSE.

"Dežurni tužilac je preduzeo radnje i formirao predmet protiv za sada NN učinioca krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti", rekao je Milanović.

Prijetnja uredništvu radija Antena M plasirana je u komentaru na fejsbuk stranici ovog medija.Jedan od komentatora pod imenom Đorđije Tadić je pozvao na likvidaciju urednika ovog medija.

"Portal Antena M je najveće ustaško leglo na Balkanu. Pod hitno likvidirat urednika i zamjenika a ostalo ugasit", naveo je korisnik u komentaru na fejsbuku.

Ministarstvo kulture i medija najoštrije je osudilo prijetnje glavnom uredniku radija Antena M.

"Pozivamo nadležne institucije da procesuiraju počinioca, kako bi svima koji se usude da prijete novinarima bila poslata jasna poruka. Uređivačka politika bilo kog medija ne smije biti razlog za ugrožavanje bezbjednosti novinara. Ministarstvo kulture i medija snažno i odlučno podupire slobodu medija, kao vrhovni princip na kome počiva svako demokratsko društvo", navodi se u saoptšenju.

Povodom prijetnji oglasio se Sindikat medija koji je prijetnje najoštrije osudio, i pozvao nadležne da procesuiraju odgovorne

"Uređivačka politika medija u Crnoj Gori često je okidač za najgnusnije prijetnje zaposlenima i tome se konačno mora stati na put. Medijski pluralizam i različitost uređivačkih politika nikada ne smiju biti razlog za ugrožavanje bezbjednosti novinara već upravo suprotno, za Crnu Goru, kao demokratsko društvo, ljekovito je da postoje mediji koji različito gledaju na stvarnost, ali u skladu sa profesionalnim standardima.", navodi se u saopštenju.

Prijetnje smrću rukovodstvu Antene M, prema ocjeni NVO CGO, odraz su duboke krize crnogorskog društva u kojem se nesaglasje sa nečijom uređivačkom politikom iskazuje i pozivanjem na ubistvo novinara ili gašenjem medija.

"Ovo nije prvi put da se prijeti redakciji Antene M, pa pozivamo nadležne institucije, prije svega tužilaštvo i Upravu policije, ali i nadležna ministarstva Vlade, da osiguraju ambijent za slobodan rad novinara/ki Antene M jer im je to i zakonska obaveza. Nivo demokratičnosti jednog društva mjeri se i slobodom medija, a nažalost tu Crna Gora ima hroničan problem", zaključeno je u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније