Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г. [ Primorski.me ]

23. 08. 2023. 17:25 >> 17:25
1

VIRPAZAR

Mještani ogorčeni zbog postavljanja lanaca na javnoj površini

Mještane Virpazara prije par dana dočekalo je neprijatno iznenađenje iza kojeg, kako kažu, stoji Javno preduzeće „Nacionalni parkˮ.

Duž glavne ulice postavljeni su stubovi koji su šarafima ugrađeni u ploče trotoara, a kroz njih su na vrhu provučeni lanci. Iza svega toga ostali su privremeni objekti, piše Primorski.me.

Mještani traže objašnjenje kako je došlo do toga i ko stoji iza donošenja ovakve odluke, te tvrde da nemaju ni odgovor ni razumijevanje od strane Mjesne zajednice.

Pojedinci su se čak obratili MZ, pitajući šta su tu radili radnici „Nacionalnog parkaˮ i ko im je dozvolio da hiltonkom buše trotoar, te naveli da su u momentu izvođenja radova nestali struja i internet, što je, kako ističu, direktno prouzrokovano upravo bušenjem na trotoaru.

Mještani takođe tvrde da su takvi radovi zabranjeni u ovom mjestu upravo zbog instalacija i da radnici nemaju odobrenje za nešto ovakvo.

Kako upućeni tvrde, 2004. i 2005. godine popločavanje Virpazara koštalo je oko 400.000 eura, i svi radovi izvedeni su vrlo kvalitetno.

"I sada se neko našao da buši i lomi te kamene ploče, a od popločavanja pa do ovog nerazumnog čina u međuvremenu nije bilo nikakvih oštećenja. Čim se izbaci jedan kamen to više nije isto i predstavlja ogromnu štetu. Ko će snositi eventualne štete i posledice takvog nemara? Da li je izvođač imao odobrenje nadležnog organa lokalne uprave? Ionako se u Virpazar nište ne ulaže, već još i lome ono u što su uložena ogromna sredstva", kažu mještani.

Iz Primorskog portala kontaktirali su predsjednika MZ Toma Ukšanovića, koji kaže da će već večeras (srijeda) pozvati predstavnike Savjeta MZ i čuti stav predsjednika Savjeta MZ i zainteresovanih građana, kao i predstavnika JP „Nacionalni parkˮ da se izjasne po ovom pitanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније