Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

31. 10. 2023. 09:01 >> 09:06

HODžIĆ

Počinje gradnja pjeskovite brane na Adi Bojani

Granja brane na Adi Bojani koja će štititi plažu i turističko naselje HTP Ulcinjska rivijera, počinje danas. Kako je kazao direktor tog turističkog preduzeća Ćamil Hodžić, i ove godine su počeli sa ovim aktivnostima na vrijeme, prije nego krenu vjetrovi i talasi, a nasuće pijeskom najkritičniji potez od 400 metara.

Kako je istakao Hodžić u Jutarnjem programu TVCG, ova aktivnost se pokazala efektivnom i zaštitila je i ranijih godina naselje i plažu od erozije.

"Erozija se smanjila i trenutno čini nam se zaustavila. Proširili smo ušće, tu je nekoliko gomila pijeska, koji će poslužiti za branu dugu oko 400 metara u ovom najkritičnijem dijelu. Poslije tih 400 metara postoje dine koje štite, tako da vjerujem da je to dovoljno i da će biti efikasno", poručio je Hodžić.

Objašnjava da na Adi ima dosta struja i onih koje uzimaju pijesak, ali i onih koje pothranjuju plažu, pa se ne može garantovati sto odsto zaštita, ali iskustvo je pokazalo da je ovaj vid zaštite dobar za naselje.

Dodao je da su imali dobru sezonu, brojke će pokazati da je vjerovatno bila najbolja. Broj noćenja je povećan i finansijski rezultati su bolji u odnosu na prethodni period, tako da će ići u neke investicije i osvježenje postojećih kapaciteta.

Kaže da imaju mnogo upita za proslavu Nove godine, ali za to ne postoje adekvatni uslovi.

"Ada Bojana je specifična i kada krenu kiše staze su poplavljene, ne može se doći do smještaja, tako da je za sada to nemoguće, a u budućnosti treba razmišljati i u tom pravcu, da se obezbijede uslovi i za tu vrstu ponude", kazao je Hodžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније