Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

14. 11. 2023. 22:25 >> 22:33

PRONAĐEN U BUDVI

Lav Nikola spreman za put u Južnoafričku republiku

Lav Nikola koji je bio žrtva trgovine životinjama i koji je početkom prošle godine uhvaćen u Budvi biće iz Holandije prebačen u veliko prihvatilište za životinje u Južnoafričkoj republici.

“Poslije više od godinu u prihvatilištu u Holandiji lav Nikola seli se za Južnoafričku republiku gdje će na 1250 hektara u "LIONSROCK Big Cat Sanctuary" uživati sa preko 150 drugih velikih mačaka spašenih širom svijeta”, napisao je na Fejsbuku građanski aktivista Aleksanadr Dragićević.

Ovaj lav je u februaru 2022. uhvaćen u Budvi, u junu je transportovan za Holandiju gdje je dobio novo ime - Nikola. 

Životinje koje jednom dođu u kontakt sa ljudima ili koje se rode u zatočeništvu nikada se više ne mogu vratiti u prirodu.

“Ovo prihvatilište je nešto najbliže normalnom životu za životinje koje su izbavljene iz pakla zoloških vrtova i trgovaca”, napisao je Dragićević.

On se zahvalio Agenciji za zaštitu životne sredine Crne Gore i Centru za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore na radu i trudu i svim volonterima koji su učestvovali u akciji ponalaženja i spašavanja ovog lava u Budvi.

“Trgovina životinjama je poslije trgovine ljudima, drogom i oružjem ilegalna aktivnost koja generiše najviše prihoda. To je eko-kriminal, a Crna Gora je tranzit zona i često neke od rijetkih i egzotičnih vrsta završavaju upravo u našoj zemlji. Na nama je da se potrudimo da taj lanac kriminala zaustavimo”, zaključio je Dragićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније