Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.Б. [ Portal RTCG ]

03. 12. 2023. 16:38 >> 16:39

MINISTAR ZA LjUDSKA PRAVA

Đeka: Obaveza svih nas je da obezbijedimo ravnopravan položaj OSI

Osobe sa invaliditetom su jedna od najosetljivijih društvenih grupa koja se svakodnevno suočava sa brojnim i raznovrsnim problemima, zato je potrebno dodatno angažovanje svih nadležnih institucija kako bi poboljšali uslove života lica sa invalidetom, poručio je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

On je dodao da je obezbjeđivanje ravnopravnog položaja i punog učešća lica s invaliditetom u svim sferama društvenog života obaveza svih nas.

Poručio je i da će Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava u najskorijem periodu nastojati da realizuje obaveze koje ima u vezi sa unapređenjem stanja ove ranjive društvene grupe.

"Arhitektonske i informacione pristupačnosti i dalje su najveća prepreka za lica sa invaliditetom koja se suočavaju i sa povećanim rizikom od siromaštva, otežanom zdravstvenom i socijalnom zaštitom, školovanjem i zapošljavanjem. Potrebno je podizanje svijesti stručne i opšte javnosti kako da postupaju prema licima sa invaliditetom kako bi im omogućili ostvarivanje zagarantovanih prava. Zajednička misija državnih organa ali i crnogorskog društva u cijelini je da moramo svi zajedno više raditi na promovisanju razumijevanja, na stvaranju boljih uslova za unapredjenje prava lica sa invaliditetom kako bismo omogućili njihovu punu participaciju", zaključio je Đeka. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније