Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

04. 12. 2023. 15:14 >> 15:14

NIŠIĆ-LUNDBERG

"UN ostaje kredibilan partner u reformskim procesima"

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić saopštila je da je jedan od prioriteta ispunjavanje zadataka na polju sveukupne reforme, te da će ispunjavanje agende UN-a doprinijeti lakšem i bržem ispunjavanju i agende Evropske unije. Ona se danas sastala danas sa rezidentnim koordinatorom UN-a u Crnoj Gori Piterom Lundbergom, sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj saradnji između te organzacije i naše države, kao i planovima za predstojeći period.

„Ministarstvo će da mapira probleme i postavi dugoročne i kratkoročne ciljeve, trenutno radimo na izmjenama i dopunama Zakona o radu, zajedno sa socijalnim partnerima, a predstoji rad na digitalizaciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i realizaciji i implementaciji programa „Garancija za mlade“, kazala je ministarka Nišić.

Rezidentni koordinator UN Peter Lundberg upoznao je ministarku Nišić sa realizacijom petogodišnjeg Okvira saradnje UN za održivi razvoj Crne Gore 2023 - 2027 i potvrdio posvećenost sistema UN u Crnoj Gori da pruži podršku razvojnim i reformskim politikama Vlade Crne Gore.

„Ujedinjene nacije će, kroz rad 18 agencija UN-a u Crnoj Gori, jačati partnerstvo i pružiti podršku zemlji u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja. Očekujem da Crna Gora nastavi i da dalje intenzivira rad na ostvarivanju Ciljeva i da postane pozitivan primjer zemljama regiona “, kazao je Lundberg.

Sagovornici su se osvrnuli i na druga važna dokumenta. Osim Okvira saradnje Ujedinjenih nacija za održivi razvoj Crne Gore 2023 - 2027, strateška dokumenta koja je UN kreirala sa ciljem praćenja ključnih komponenti razvoja naše države su i Uzajamne veze – Pristupanje EU i Agenda 2030, te godišnje ažurirane Analize stanja u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније