Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

26. 01. 2024. 19:34 >> 19:37

ODOVIĆ - GANDEL

Podrška Slovačke crnogorskom putu ka EU značajna

Slovačka Republika se ističe kao iskren prijatelj Crne Gore, pružajući značajnu podršku kroz razmjenu iskustava, te snažno podržava proces ulaska Crne Gore u Evropsku uniju, konstatovano je na današnjem sastanku ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića sa ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori, Borisom Gandelom.

Ministar Odović upoznao je ambasadora Gandela o stanju koje je zatekao prilikom stupanja na dužnost, kao i ciljevima u narednom periodu.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, Odović je istakao da će uređenje katastra nepokretnosti, omogućavanje pristupa Prostornom planu Crne Gore u digitalnom formatu svim građanima, te reforma prostornog planiranja poboljšati orkuženje u Crnoj Gori i samim tim je približiti standardima Evropske unije.

Ministar je takođe naglasio da je od izuzetnog značaja, ali i u fokusu njegovog djelovanja, iznalaženje optimalnog rješenja za rješavanje stambenog pitanja socijalno ugroženih građana.

"Bez uređenog katastra, nema vladavine prava koja predstavlja takođe jedan od ciljeva koji su od krucijalnog značaja za dalju reformu u sistemu“, kazao je ministar Odović.

Ambasador Gandel čestitao je ministru Odoviću preuzimanje dužnosti ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine i istakao uvjerenje da će Slovačka Republika nastaviti sa velikom podrškom Crnoj Gori na uspješnom putu evropskih integracija.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo susretom i izrazili spremnost za saradnju u narednom periodu, a sa tendencijom približavanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније