Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

09. 04. 2024. 10:31 >> 10:35
Čitaj mi:

Spajić I KNEŽEVIĆ

Potreban konsenzus, stavovi mještana Botuna se moraju uvažiti

Vlada će sva otvorena pitanja rješavati konstruktivnim dijalogom sa svim uključenim stranama, poručio je premijer Milojko Spajić na sastanku sa stanovnicima Botuna. Tema sastanka, koji je predsjednik Vlade organizovao zajedno sa poslanikom i predsjednikom DNP-a Milanom Kneževićem, je bila izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

U saopšenju Vlade ističu da su mještani tokom razgovora upoznali predsjednika Vlade, da je ovaj problem aktuelan već 17 godina, a takođe su apostrofirali brojne ekološke probleme, sa kojima se suočavaju još od otvaranja Kombinata aluminijuma. Zato su iskazali bojazan da bi ovo postrojenje moglo dodatno da ugrozi životnu sredinu.

Spajić je konstatovao da je neophodno doći do konsenzusa po ovom pitanju.

"I ovaj sastanak svjedoči da Vlada želi da ide u pravcu konstruktivnosti i da dođemo do rješenja koje će biti na zadovoljstvo svih. Ovo je kompleksan problem, koji je u rukama gradskih vlasti, ali ćemo kroz razgovore doći do najbolje solucije. Nećemo dozvoliti da stanovnici Botuna, ali ni ostali građani Crne Gore, imaju bilo kakve reperkusije po zdravlje", istakao je predsjednik Vlade.

Spajić i Knežević su zaključili da je neophodno uvažiti stavove građana Botuna u svim daljim koracima na putu ka rješenju ovog pitanja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније