Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 07. 2014. 15:56 >> 15:56
3

INTERVJU TVCG

Marković: U službama nema ruskih špijuna

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković ocijenio je u intervjuu za Televiziju Crne Gore da je neopravdano i neprihvatljivo da na čelu institucije koja ima najznačajniju ulogu u suprostavljanju organizovanom kriminalu još nemamo izabranog Vrhovnog državnog tužioca.

Marković se nada da će uz odgovorniji odnos tužilačkog savjeta i parlamenta taj procesu uskoro biti okončan.

“Iskustvo iz dosadašnjih procedura me ne može natjerati da kažem da sam optimista, ali nadam se da će proces po novom konkursu biti, da kažem, odgovorniji, da će svi činioci koji u tom procesu učestvuju biti odgovorniji konačno da dođemo do VDT-a”, kazao je Marković. 

Marković je kazao i da je apsolutno netačno da u crnogorskim obavještajnim službama rade ruski špijuni kao što je netačno i to da je Crna Gora dobila od NATO-a navodni spisak obaveza.

“Mi bismo bili neozbiljna zemlja sa nacionalnog aspekta ako bi dozvolili da u našem obavještajnom sektoru imamo upliv stranih obavještajnih službi, ma odakle oni dolazili. Prema tome, to je apsolutno netačno. Naše službe imaju dosta slabosti i ovi strateški i operativni dokumenti imaju za cilj da te slabosti eliminišu i da dođemo do obavještajne zajednice koja je kredibilna i profesionalna. Upliv stranih obavještajnih službi odbacujem i kao mogućnost”, kazao je Marković. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније