Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 11. 2014. 19:58 >> 20:07
4

EKONOMSKI FAKULTET

Radović "kriv" jer nije poslušnik

Kolektiv Ekonomskog fakulteta izričito je odbacio navode o nezakonitosti u radu te visokoobrazovne institucije i pozvao rukovodstvo državnog Univerziteta Crne Gore da podnese ostvaku.

“Dekan Ekonomskog fakulteta Milivoje Radović je prevashodno smijenjen ne zbog toga što se ogriješio o zakon, u šta se nadležni državni organi uvidom u poslovanje lako mogu uvjeriti, nego zbog toga što nije želio da bude poslušnik pojedinaca iz rukovodstva Univerziteta, koji svojim pogrešnim potezima srozavaju ugled visokog obrazovanja u Crnoj Gori”, stoji u saopštenju Ekonomskog fakulteta.

Navode da je dekan Milivoje Radović "kriv" samo zbog toga što je u svakoj prilici štitio prava studenata, zaposlenih na fakultetu kao i dostojanstvo i ugled samog fakulteta.

“Zapravo, rukovodstvo Univerziteta je to koje konstatnim pritiscima, uz brojna kršenja zakona i akata Univerziteta, uporno, ali na njihovu žalost bezuspješno pokušava da disciplinuje Ekonomski fakultet”, poručuje rukovodstvo Ekonomskog.

Kažu i da su zbog takvog odnosa prema Ekonomskom fakultetu predstavnici te institucije napustili današnju sjednicu Senata UCG prije definisanja zaključaka.

“To se u saopštenju Senata UCG ne vidi, pa se ono može smatrati netačnim. Umjesto daljeg istrajavanja na pokušaju disciplinovanja Ekonomskog fakulteta, poručujemo aktuelnom rukovodstvu našeg, državnog Univerziteta, da bi najbolji doprinos kvalitetu visokog obrazovanja u Crnoj Gori dali ako bi podnijeli ostavke, na što ih i ovim putem još jednom pozivamo”, navodi se u sapštenju.

Poručuju i da od zahtjeva neće odustati. “Jedinstvo našeg kolektiva i svih naših studenata koje im očigledno smeta, ali i brojne podrške koje nam ovih dana pristižu od strane drugih visokoškolskih institucija, asocijacije saradnika UCG, udruženja studenata, brojnih uglednih građana, i mnoge druge sa kojima će crnogorska javnost narednih dana biti upoznata, najbolji su dokaz da su naši zahtjevi, od kojih nećemo odustati, opravdani”, zaključuje se u saopštenju kolektiva Ekonomskog fakulteta

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније