Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 11. 2014. 16:58 >> 20:28
1

IZVINJENJE TANJUGA

Nesmotreno prenijet dio feljtona

Novinska agencija Tanjug saopštila je da je tekst pod naslovom ''Đukanovićeva banka poslovala sa Šarićem'' sinoć prenijela kao da je riječ o izvještaju, a ne o dijelu feljtona, koji objavljuje list ''Vijesti'' što je, kako se navodi, apsolutno suprotno profesionalnim standardima koje Tanjug, inače, uvažava i primenjuje.

''Ovakvim neprofesionalnim postupkom, niz medija – korisnika Tanjugovih servisa u Srbiji i regionu doveden je u zabludu, jer se izdvajanjem i objavljivanjem dijela feljtona, te pominjanjem samo pojedinih aktera u priči o navodnom pranju novca i umiješanosti dijela državnog vrha Crne Gore u te poslove, stekao utisak da je riječ o konačnim saznanjima o toj temi i relevantnim izvorima'', saopštio je Tanjug.

Forma feljtona daje mnogo više slobode u iznošenju stavova, saznanja i glasina, ona ima svoj tok i cijelu priču moguće je sagledati nakon kompletno objavljenog feljtona, a ne tek izdvajanjem jednog dijela, koji je Tanjug ovog puta objavio kao informaciju, što nije u skladu sa praksom agencije.

Uredništvo Tanjuga izvinjava se korisnicima Tanjugovih servisa i svima koji su imali priliku da tekst pogledaju na sajtovima i društvenim mrežama, jer je praksa agencije da se, posebno u tako osetljivim temama, poziva na relevantan izvor za iznijete navode, što ovog puta nije poštovano.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније