Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 11. 2015. 11:52 >> 11:40
1

NIJESU IZBRISANI

Tanjug radi, ali neće još dugo

Novinska agencija Tanjug nije izbrisana sa liste Agencije za privredne registre, ali su radnici obaviješteni da će agencija uskoro prestati sa radom, saznaje B92.

Direktorka Tanjuga Branka Đukić juče je zaposlenima rekla da je bila u Vladi Srbije, gdje joj je saopšteno da se državna agencija gasi, prenio je B92.

Iako ona nije željela da govori za B92 o ovoj temi, predsjednik sindikata Tanjuga Mirko Dragišić je rekao da je jasno da Tanjug neće nastaviti sa radom, a neće biti ni podjele akcija.

"Nije tačno ni da je Tanjug izbrisan iz APR, jer bi to značilo da ne bismo dobili novembarske plate. Svih 180 zaposlenih i dalje radi i dolazi na posao", rekao je Dragišić. 

Zaposleni sada očekuju novembarsku platu, a zatim i zakonom propisane otpremnine. Kako je naveo "Blic", imovina Tanjuga će preći u Direkciju za imovinu. 

Gašenje Tanjuga možda neće značiti da će država ostati bez agencije, jer su još prije nekoliko mjeseci pojavile informacije da će Vlada Srbije osnovati Biro za komunikacjie, koji bi nastao na temeljima današnjeg Tanjuga. 

Inače, Tanjug je bio na spisku medija koje je trebalo privatizovati, ali u dva kruga se nije javila ni jedna zainteresovana strana. 

Tanjug je osnovan tokom Drugom svjetskog rata u bosanskom Jajcu, kao Telegrafska agencija nove Jugoslavije sa ciljem da širi informacije o antifašističkoj borbi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније