Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 11. 2015. 22:56 >> 11:21
2

NAKON 7 DECENIJA

Tanjug ugašen, zaposlenima otpremnine

Novinska agencija Tanjug od prvog dana novembra 2015. godine, poslije gotovo sedam decenija, prestao da postoji, saopšteno je kolegijumu i predstavnicima sindikata državne novinske agencije Srbije.

Direktorka novinske agencije Tanjug Branka Đukić saopštila je juče članovima kolegijuma i predstavnicima sindikata te kuće da je Tanjug sa 31. oktobrom zvanično prestao da postoji, piše beogradski "Danas".

Ona je rekla i da se Tanjug briše iz registra Agencije za privredne registre, a da će zaposleni dobiti otpremnine, potvrđeno je "Danasu" od više izvora iz te agencije.

Kako je juče objavilo Udruženje novinara Srbije, u Agenciji za privatizaciju čeka se na instrukcije od Ministarstva kulture i informisanja o daljoj proceduri za agenciju Tanjug.

"Ne moramo da imamo zakon da bismo radili", odgovorila je Branka Đukić na pitanje UNS-a šta se sada dešava sa Tanjugom, s obzirom na to da je 31. oktobra istekao rok za privatizaciju medija.

Tanjug (Telegrafska agencija nove Jugoslavije) je srpska novinska agencija, koja je tokom postojanja SFRJ bila jugoslovenska.

Osnovana 5. novembra 1943. godine sa namjerom da svijetu približi informacije o antifašističkoj borbi narodnooslobodilačkog pokreta pod vođstvom Josipa Broza Tita.

Od 1992. Tanjug je bio novinska agencija SRJ, od 2003. novinska agencija Državne Zajednice SCG, a od 2006. nacionalna novinska agencija Republike Srbije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније