Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 05. 2015. 08:18 >> 08:11
14

LIBERALNA PARTIJA

Iniciraće priznavanje gej brakova

Legalizacija marihuane u medicinske svrhe, kao i legalizacija prostitucije biće i dalje u fokusu interesovanja Liberalne partije. Ali, pokrenućemo i inicijativu za uvođenje seksualnog vaspitanja u naš obrazovni sistem, dok je samo pitanje vremena kada ćemo, u okviru naše bezrezervne podrške LGBT populaciji, pokrenuti i pitanje istopolnih zajednica i brakova, kazao je lider Liberalne partije Andrija Popović.

 

On je ocijenio da stranke u principu bježe od tema koje nijesu politički profitabilne, koje mogu da utiču na rejting političke partije ili političara.

„Kada je bio prvi Prajd u Podgorici, zove me moja tetka sa Njeguša i kaže mi: 'Nijesam znala da si ti homoseksualac. Nema šanse da ću glasati za vas na ovim izborima!' Eto, to Vam najbolje objašnjava koliko su ljudi na ovim prostorima zarobljeni u nekim stavovima. Džaba sam objašnjavao tetki da nijesam homoseksualac i da učešćem na Paradi ponosa pružam podršku ljudima LGBT populacije. Moja tetka ima oko 80 godina, ali onih sa njenim stavom  ima ko zna koliko“, rekao je Popović za Portal Analitika.

Liberali, osim što zastupaju stav da bi trebalo legalizovati marihuanu u medicinske svrhe, smatraju da bi trebalo legalizovati prostituciju, ali i da bi u crnogorske škole trebalo uvesti seksualno vaspitanje.

Najavljuju, čak, da će pokrenuti i pitanje mogućnosti braka istopolnih parova.

"To je samo pitanje vremena", kaže Popović, dodajući da političke partije gledaju prevashodno na svoj politički profit, prefiše vagajući što bi za njih bilo dobro, a ne što bi bilo dobro za društvo.

"Kod političkih partija je problem taj što uglavnom gledaju politički profit. Onda one vagaju što će im donijeti politički profit, što će im donijeti negativne poene i slično. Malo koja od partija reaguje odmah na događaje koji su društveno značajni. Uglavnom se ’gata’ da li to može po političku partiju imati negativne posljedice", ocjenjuje Popović.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније