Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 06. 2013. 19:52 >> 19:52
3

KAVARIĆ, STEČAJ I KAP

Nemamo obavezu prema dugovima za struju

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić rekao je da je stečaj u KAP-u opcija koja je na stolu, koju su u Vladi htjeli da izbjegnu, jer su mislili da imaju rješenja koja bi se mogla implementirati sa mnogo više izvjesnosti.

 

 

"Sada smo se našli u situaciju da smo morali donijeti odluku da li da se KAP ugasi ili da mu damo šansu kroz stečaj", rekao je Kavarić za RTCG.

Na pitanje šta podrazumijeva stečaj, osim aktiviranja garancija, on je rekao da to znači da se ulazi u proces raščišćavanja firme od onog što su dugovi sa kojima fabrika nije mogla da se nosi.

Govoreći o tome hoće li u slučaju stečaja država morati da izmiri dugovanja za struju prema EPCG koju je utrošio KAP, Kavarić je rekao da država nema obavezu da podmiruje bilo kakav dug, bilo kome.

"Osim duga koji se odnosi na garancije", rekao je Kavarić, navodeći da država nema obavezu prema dugu od 120 miliona, koje Rusi potražuju, te da to ulazi u stečajnu masu.

On je rekao i da su radnici, takođe, obaveza države.

Na pitanje šta će biti sa proizvodnjom u slučaju stečaja, on je rekao da je osnovni problem zbog kojeg su izbjegavali stečaj "rizik u kojem se nalazi, odnosno gašenje proizvodnje".

On je pozvao radnike da pomognu privremenom stečajnom upravniku, a kad je riječ o Rusima u menadžmentu KAP-a, on je rekao da se oni nalazi pod nadzorom privremenog stečajnog upravnika, što znači da bez njegovog odobrenja neće moći da donose odluke.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније