Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 07. 2013. 11:33 >> 16:10
3

BEZ PDV-A NA KOCKU

Medojević: Ne drogiram se, to je problem?

Skupštinski obor za ekonomiju finansije i budžet, usvojio je izmjene Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojim je predviđeno ukidanja PDV-a na igre na sreću. Sjednicu Odbora je obilježila rasprava Zorana Jelića iz DPS-a i poslanika Demokratskog fronta, Nebojše Medojevića.

 

Takav prijedlog su podnijeli poslanici Demokratske partije socijalista, Zoran Vukčević i Zoran Jelić, kojima se traži da se priređivači igara na sreću izuzmu od oporezivanja. U DPS-u smatraju da je takav način obračuna nemoguće primjeniti i ponavljaju da treba izmijeniti zakon.

Za takvo rješenje glasali su članovi odbora iz DPS-a, poslanici SDP-a bili su uzdržani, a opozicija protiv.

I predstavnik Ministarstva finansija podržao je takvo rješenje jer je, kako kažu u tom resoru, oporezivanje igara na sreću u suprotnosti sa direktivama Evropske unije.

Sjednicu obilježila rasprava Jelić-Medojević

Sjednicu Odbora je obilježila rasprava Jelića i poslanika Demokratskog fronta, Nebojše Medojevića, koji je saopštio da je nezamislivo da u Skupštinu ulazi „osoba bezbjednosno interesantna sa aspekta organizovanog kriminala“.

Na sjednici Odbora u ponedjeljak, treća tačka dnevnog reda bile su dopune Zakona o PDV-u koje su predložili Jelić i Vukčević. Članovi Odbora trebalo je da razmatraju taj predlog, ali nijesu stigli da završe sjednicu, jer su morali da oslobode salu za zasjedanje Anketnog odbora.

Prije početka sjednice u salu je došao predsjednik Odbora direktora Lutrije Crne Gore, Sava Grbović, kako bi učestvovao u raspravi o PDV-u na igre na sreću, ali je odlučio da izađe dok se ne završi prva tačka o predlogu rebalansa budžeta.

Medojević je, obraćajući se Jeliću i Vukčeviću, kazao da će tražiti da mu se objasni ko je dozvolio "bezbjednonosno interesantnoj osobi" po evidenciji crnogorskih službi bezbjednosti da uđe u Skupštinu.

„Mislio sam da nas nećete toliko poniziti da uvodite osobe bezbjednosno interesantne za naše organe bezbjednosti u Skupštinu, ali to je dokaz da ova vlast blisko sarađuje sa organizovanim kriminalom“, poručio je Medojević poslanicima DPS-a.

 

Jelić je pozvao Medojevića da jasno saopšti ko je to povezan sa organizovanim kriminalom.

„Kažete da je bezbjednosno interesantna osoba u ponedjeljak ušla u Skupštinu. Je li ta osoba ušla kroz prozor ili kroz poštovanu proceduru koju imamo za ulazak u parlament?“, pitao je Jelić.

On je poručio da je Medojević bezbjednosno interesantna osoba, jer je imao saradnju sa Zemunskim klanom.

„Učestvovali ste i u pranju novca u vašu korist i primali ste uplate od srbijanskih tajkuna i zato ćete da odgovarate. Pozivamo državnog tužioca da ispita te navode. Kakvo je Vaše učešće u kampovima za edukaciju za rušenje legalnog sistema političkog u Crnoj Gori?“, pitao je Jelić.

On je Medojeviću poručio da ima „malo podeblji dosije“.

„Vi ste poslanik koji ima najveći broj krivičnih prijava od svih poslanika, a nijednu nemate od Mreže za afirmaciju nevladinog sektora i to dosta govori“, tvrdi Jelić.

 

Medojević je u međuvremenu uzeo maramicu i počeo da se briše, na šta su poslanici DPS-a poručili "Znojite se, gospodine Medojeviću, vruća tema".

Medojević je rekao da se znoji "jer je u sali 60 stepeni".

"Ne drogiram se, to je problem, da se drogiram ne bih se znojio", poručio je Medojević i dodao da se ne vodi kao bezbjednosno interesantna osoba u državnim zvaničnim evidencijama bezbjednosnih službi.

Poslanik Pozitivne Crne Gore, Mladen Bojanić napustio je u tom trenutku sjednicu, jer nije mogao dobiti riječ.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније