Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

31. 05. 2019. 11:51 >> 11:55
2

KNEŽEVIĆ PODNIO

Krivične prijave protiv službenica Atlas banke

Advokatski tim predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića podnio je danas krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv službenice Atlas banke Ljiljane Dragičević i brokerke Marine Mauer. Krivična prijava je podnijeta i protiv Olge Bogdanović takođe službenice Atlas banke.

Dragičevićevoj i Mauerovoj na teret se stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja pomaganjem, a Bogdanovićevoj zloupotreba službenog položaja.

"Dragičević je kao organizator kriminalne organizacije, većem broju pravnih lica koji su korisnici e-komerc servisa kod Atlas banke,a koji podrazumijeva prodaju proizvoda i usluga putem interneta prihvatanjem platnih kartica i sistema Visa international i Master card, organizovala postavljanje odgovornih lica u novoregistrovanim pravnim licima", navodi se u krvičnoj prijavi.

Predsjednik Atlas grupe, Dragičevićevu sumnjiči da je vrbovala odgovorna lica, angažujući članove svoje porodice i svoje prijatelje i poznanike, i druga fizička lica preko brokera posrednika Marine Mauer.

"Naplaćivala je nezakonite provizije suprotno internim aktima Atlas banke i vršila kontrolu postupanja imenovanih izvršnih direktora kao novih članova kriminalne organizacije u realizaciji kriminalnog plana i usmjeravala kriminalne aktivnosti mimo znanja odgovornih lica Atlas banke ad Podgorica", dodaje se u prijavi koju je podnio advokat Zdravko Đukanović.

Dragičevićeva se sumnjiči da je u kontinuitetu angažovala lica iz svog bliskog okruženja koji bi formalno bili registrovani kao izvršni direktori u novoosnovanim pravnim licima, te da je sa ostalim NN članovima kriminalne organizacije prikrivala tačne podatke koji su od značaja za pravilno prikazivanje strukture ostvarenog prometa.

"Organizovala je lažno prikazivanje podataka u vezi sa prometom novčanih sredstava, kao i druge podatke i informacije, stekavši pritom veliku protivpravnu imovinsku korist, čime je akcionarima banke nanijeta ogromna imovinska šteta", navodi se u prijavi.

Krivična prijava protiv Olge Bogdanović podnijeta je jer je, obavljajući funkciju direktora Sektora za plasman u Atlas banci dok je Tanja Terić obavljala dužnost privremenog upravnika neovlašćeno iznosila podatke i poslovne tajne banke, koje su joj povjerene na čuvanje.

"Organizovala je obavljanje kompenzacionih plaćanja na nezakonit način u ukupnom iznosu od 21,5 miliona eura, zajedno sa ranije prijavljenim guvernerom CBCG Radojem Žugićem i privremenom upravnicom Tanjom Terić", tvrdi Knežević.

Time je, kao doadje, načinila veliku štetu akcionarima banke.

"Bogdanović je, umjesto da postupa savjesno i u granicama svojih ovlašćenja radi očuvanja aktive banke obavila nezakonita, kompenzaciona plaćanja, a zajedno sa Žugićem i Terićem zaustavila najveći dio komercijalnih aktivnosti banke i u velikoj mjeri ugrozila aktivu banke. Time su preduzeli radnje kojima je akcionarima prouzrokovana šteta u iznosu od 21,5 miliona eura", navodi se u krivičnoj prijavi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније