Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 07. 2021. 09:18 >> 09:19

GI "21- MAJ"

Spriječiti zloupotrebu naknada savjetnika i sekretara

Građanska inicijativa “21. maj” podnijeće inicijativu kako bi se spriječila zloupotreba prava na naknadu od godinu nakon prestanka funkcije savjetnika Premijera i državnih sekretara.

GI “21. Maj” odlučila se na to zbog sve učestalije prakse podnošenja ostavki savjetnika Premijera i državnih sekretarau aktuelnoj Vladi, nakon samo nekoliko mjeseci njihovog angažmana.

“Naime, osim što imamo slučajeve flagrantnog kršenja zakona pri zapošljavanju, kao i slučajeve nezakonitih razrješenja u državim organima, ova lica Vlada imenuje bez javnog konkursa, a ista nerijetko nakon samo nekoliko mjeseci napuštaju svoje fukcije i koriste pravo na naknadu zarade”, kazali su iz GI.

Oni predlažu da se Zakon dopuni na način sto će ova lica tek nakon dvije godine radnog angazmana imati pravo na naknadu od godinu.

“Na taj način će se sačuvati značajan dio budžetskih sredstava koja finansiraju građani i građanke Crne Gore”, poručila je članica Koordinacionog odbora GI “21 maj” Marijana Laković-Drašković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније