Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

06. 11. 2023. 15:15 >> 15:15

DEVET MJESECI

Barska plovidba poslovala pozitivno

Za devet mjeseci 2023. godine Barska plovidba je poslovala pozitivno i ostvarila ukupni rezultat u iznosu od 770.747 eura, saopšteno je iz kompanije.

Odbor direktora "Barska plovidba" A.D. Bar usvojio je Izvještaj o poslovanju društva na dan 30.10.2023. godine.

Kako je saopštio Odbor direktora kompanije, na sjednici je konstatovano da je nastavljen pozitivan trend poslovanja.

"Ostvaren je pozitivan poslovni rezultat poslovanja u iznosu od 1.386.898 eura, nažalost zbog kursnih razlika negativan je finansijski rezultat od 616.151 eura, tako da je ukupni rezultat poslovanja na nivou devet mjeseci pozitivan u iznosu od 770.747 eura", navodi se u saopštenju.

Kazali su i da su u toku 2023. godine izmirene obaveze po osnovu kredita kod kineske Eksim banke.

"I to 21.01.2023. godine iznos od 1.878.684,45 dolara i 21.07.2023. godine iznos od 1.857.718,52 dolara", navodi se u saopštenju.

Ističu i da će uskoro obezbijediti ratu kredita Eksim banci, koja dosijeva 21.01.2024. godine u iznosu od 1.847.063,71 dolara.

"Treba istaći da su rezultati poslovanja umanjeni za iznos amortizacije, koja poznato je ne predstavlja konkretan odliv novčanih sredstava, u iznosu od 1.203.673,95 eura", kazali su iz Odbora direktora.

Navode i da su troškovi poslovanja manji za 40% u odnosu na isti period prošle godine.

"Ističe se uspjeh u djelu pozitivne i dobre poslovne politike i naročito da su umanjeni troškova poslovanja društva, u odnosu na prošlogodišnji uporedni period, za 40,06 %", kazali su.

Zanačajnim smatraju to što su, kako su naveli, uredno i blagovremeno izmirene sve zarade pomoracima, zaposlenima u upravi društva, kao i poreske i druge obaveze prema državi i dobavljačima.

"Naredni period će po sadašnjim pokazateljima, uslovljavati vrlo nestabilno i nepredvidljivo kretanja vozarina na svjetskom tržištu, kao i predstojeći remont oba naša broda u idućoj godini, ali Odbor direktora je na fonu daljeg nastavka obezbeđenja dovoljno finansijskih sredstava i naročito smanjenja troškova poslovanja, kako bi se na najbolji način predstojeće obaveze, izmirile bez uticaja na poslovanje društva, a naročito na nastavak ostvarivanja pozitivnih finansijskih rezultata društva", zaključuje se u saopštenju Odbora direktora Barske plovidbe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније