Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

А.Б. [ EKapija ]

05. 12. 2023. 14:20 >> 15:32
1

MK GROUP

Kompanija iz Srbije ulaže u Budvu: Sveti Stefan biće u punom kapacitetu

MK Group, holding kompanija iz Srbije koja posluje u sektoru poljoprivrede, bankarstva i turizma želi da ulaže u Budvu.

Potpredsjednik MK Grupe Aleksandar Kostić na ovogodišnjem CEO Samitu u Beogradu kazao je da su zainteresovani za saradnju s vlastima u Crnoj Gori da se ta priča konačno pokrene.

"Namjera nam je da otvorimo Sveti Stefan u punom kapacitetu, kao i da nađemo model da investiramo u Budvansku rivijeru, bilo kao manjinski partner, bilo kao većinski vlasnik ukoliko država odluči da svoje vlasništvo prenese na nas. Sve su to planovi koje želimo ostvariti u sljedećih pet godina”, kazao je Kostić.

Ova grupacija, kako prenosi eKapija, želi da ulaže i u Budvansku rivijeru u Crnoj Gori i zainteresovani su da s državom pronađu najbolji model za realizaciju toga.

Prema riječima Kostića, MK Group je u posljednjih pet godina uspjela da udvostruči svoju vrijednost, a značajni planovi i investicije tek predstoje.

Govoreći o razvoju bankarskog sektora, rekao je da njihova bankarska grupacija sada ima aktivu od oko devet milijardi eura, a da je plan u idućih pet godina dosegnuti minimalno 20 milijardi eura.

“Imamo ambicije da otvorimo barem još jedno ili dva tržišta na području bivše Jugoslavije, bilo kupovinom banke ili širenjem postojećeg poslovanja”, zaključio je Kostić. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније