Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

06. 08. 2014. 12:41 >> 12:40

SUDBINA POBJEDE

Odluka o stečaju do ponedjeljka

Podgorički Privredni sud donijeće do ponedjeljka odluku o uvođenju stečaja u Novinsko-izdavačkom preduzeću Pobjeda.

Na pripremnom ročištu koje je održano danas, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić rekao je da će odluka biti donijeta u roku od tri dana, u skladu sa članom 71 Zakona o stečaju i dostavljena svim zainteresovanim stranama.

Zahtjev za uvođenje stečaja u Pobjedu podnijela je Poreska uprava zbog duga od 1,5 miliona eura. Pravni zastupnik predlagača i zaštitnik imovinsko-pravnih interesa države Crne Gore, Mirjana Milić, predložila je da sud donese odluku o uvođenju stečaja u Pobjedi.

Ona je kazala da je nesporno postojanje zakonskog razloga za pokretanje stečaja. Milić je dodala da ostaje pri za sada formulisanim potraživanjima koje ima država, ali da će se još jednom sagledati njihova struktura.

Punomoćnici stečajnog dužnika su saopštili da ne spore postojanje stečajnog razloga. Privremeni stečajni upravnik, Mladen Marković saopštio je da je obavio određene provjere u preduzeću i da su računi Pobjede na dan 1. avgust u blokadi na iznos od 510 hiljada eura.

On je rekao da su obaveze preduzeća prema zaposlenima 430 hiljada eura. U Pobjedi je zaposleno 197 radnika. U Pobjedi će najvjerovatnije biti uveden klasični stečaj. Svi radnici će dobiti rješenje o otkazu i dobiće svi da privremeno ostaju. Zakon predviđa da primaju minimalnu zaradu od 193 eura.

Vlada je prošle godine preuzela 2,8 miliona  duga Pobjede za poreze i doprinose, a zauzvrat je postala vlasnik zgrade tog preduzeća i lokacije na kojoj se nalazi objekat. Vlasnik 86 odsto akcija Pobjede je država.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније