Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

15. 03. 2018. 07:30 >> 07:27

TUŠKI PARLAMENT

Danas ponovo biraju predsjednika opštine

Odbornici u Skupštini Gradske opštine Tuzi danas će ponovo birati predsjednika Opštine, budući da je voljom skupštinske većine poništena odluka, kojom je na tu poziciju izabran Abedin Adžović. Ko će biti kandidat, iz DPS-a ne otkrivaju. Iz Albanske alternative kažu da je u Tuzima na djelu politički amaterizam i neznanje, jer skupštinka većina nema kapaciteta ni da izabere predsjednika a kamo li da vodi Opštinu.

Prvi pokušaj odbornika da izaberu predsjednika opštine Tuzi bio je neuspješan. Abedin Adžović iz DPS-a dobio je 16 glasova, što je svega polovna ukupnog broja odbornika, pa je samim tim cijeli izborni proces bio je suprotan Statutu.

"I zbog toga sva radnja koja se u tom aktu desila je apsolutno nevažeća. Da bi ispravili stvari mi smo odlučili da donesemo određeni broj zaključaka kojim ćemo sve to poništiti i obavezati predsjednika Skupštine da u skladu sa Statutom tu procesnu radnju ponovi", kazao je Halil Duković iz DPS-a

No, iz Albanske alternative upozoravaju da se greške ne mogu ispraviti na taj način. Odluke Skupštine može poništiti isključivo Upravni sud.

"Ono što se sinoć desilo na žalost je još jedna proceduralna greška. Zaključkom ne može se ništa ponistiti. Zaključkom, znači, konstatovati nešto i odluka Skupštine jer Skupstina nije kafana i pijaca. Zaključkom ne možete ništa uraditi. Skupština donosi odluke, a ne zakljucke, i po tome se razlikuje od kafane", ističe funkcioner Albanske alternative, Nik Đeljošaj.

Da li će Adžović biti ponovo kandidat za prvog čovjeka Tuzi odlučiće DPS.

"To je stav DPS-a. Vjerujem da mi imamo dovoljan broj kandidata, a mi ćemo se dogovoriti hoče li biti isti. Vjerujemo, ko god bio, biće kvalitetan kadar, kao i do sada", kazao je Halil Duković.

Đeljošaj smatra da, ako bi Adžović bio opet kandidat, to bila bi još jedna greška skupštinske većine.

"Jasno je da skupštinska većina u Tuzima nema kapaciteta i znanja da izabere predsjednika, a ne da vodi Opštinu", poručio je Đeljošaj.

Sjednica Skupštine opštine Tuzi zakazana je u podne, na kojoj bi trebalo da se u drugom pokušaju izabere predsjednik.

Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније