Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

15. 03. 2018. 14:40 >> 14:47

SKUPŠTINA IZABRALA

Abedin Adžović predsjednik Opštine Tuzi

Skupština Opštine Tuzi izabrala je Abedina Adžovića za predsjednika te opštine u sastavu Glavnog grada.

Izbor Adžovića podržalo je 20 odbornika DPS-a, Socijaldemokrata, Demokratske unije Albanaca (DUA) i Bošnjačke stranke (BS).

Odbornici opozicije nijesu učestvovali u glasanju.

Oni su najavili da će se žaliti Upravnom sudu, jer smatraju da Adžović nije izabran na legitiman način.

Podsjećamo, iz Albanske alternative ranije su kazali da je u Tuzima na djelu politički amaterizam i neznanje, jer skupštinka većina nema kapaciteta ni da izabere predsjednika a kamo li da vodi Opštinu.

Inače, Adžović je izabran iz drugog pokušaja. On je, naime, u prvom glasanju dobio 16 glasova, što je svega polovna ukupnog broja odbornika, pa je samim tim cijeli izborni proces bio je suprotan Statutu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније