Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

11. 09. 2020. 13:46 >> 14:00
2

U TOLOŠKOJ ŠUMI

SNP: Posječeno desetak borova starih nekoliko decenija

U "graditeljskim" poduhvatima uprave Glavnog grada ovih dana je u Tološkoj šumi stradalo desetak borova starih nekoliko decenija, saopšteno je iz Odbora SNP Glavnog grada Podgorica.

 

Kako se navodi u saopštenju u cilju izgradnje budućih terena i propratnih sadržaja, koji su planirani na prostoru nedaleko od postojeće trim staze, su posječena stabla koja dugo krase Blok VI.

"Odbor SNP Glavnog grada Podgorica podržava svaki projekat koji će donijeti napredak našoj Podgorici, ali pitamo da li je bilo baš neophodno posjeći ovo drveće? Podsjećamo da je Podgorica već godinama izložena ubrzanoj, nemilosrdnoj betonizaciji, da je zelenila sve manje, te da našim sugrađanima fali prostora u kojem bi mogli da provode svoje slobodno vrijeme", navodi se u saopštenju.

Oni su ukazali i na to da sportsko-rekreativne aktivnosti upravo treba da se upražnjavaju na zelenim površinama, te da se na ovaj način one obesmišljavaju.

"Postavlja se i pitanje koliko će se betonski tereni uklopiti u ambijent Tološke šume, ali odsustvo vizije i planiranja je karakteristika lokalne uprave Ivana Vukovića već duže vrijeme", navode u SNP-u.

Oni ističu da sadnja novih sadnica neće nadoknaditi štetu koja je učinjena i to svima treba da bude jasno.

"Očekujemo da će u narednom periodu gradska uprava i izvođači radova mnogo više povesti računa o svojim potezima i da će razmisliti da li aktivnosti koje ovih dana preduzimaju nailaze na razumijevanje građana Podgorice"m zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније