Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.B. [ Mreža, TVCG ]

22. 02. 2024. 06:56 >> 06:56
3
Čitaj mi:

NADLEŽNE INSTITUCIJE ZATAJILE

Rijeka smeća na Ćemovskom polju: Gomilu otpada niko ne uklanja

Gomilu otpada na Ćemovskom polju u Podgorici niko ne uklanja. Ružno lice grada može se vidjeti na potezu od Stočne pijace do Vrela Ribničkih. Mještani su ogorčeni, a nadležne institucije su u ovom slučaju zatajile.

Velike količine otpada u ovom dijelu grada mogle su se vidjeti i prije dva dana kad je emisija "Mreža" upoznala javnost o ovom problemu. Stanje se, u međuvremenu, nije promijenilo. 

Na ovoj deponiji su i dalje gomile plastičnih kesa, gume, odjeća i stari namještaj.

"Ovo je sramota i više od toga. Bez komentara sam i država treba pod hitno da preduzme nešto. Ovdje su vinogradi "Plantaža" i proizvodi se grožđe koje treba da bude ekološki čisto. Riječi nemam. Ovo treba da se pretvori u parkove, da se djeca okupe, a ne da prolazimo pored smeća. Prosto nevjerovatno", kazao je jedan mještanin.

 

"Kad god prođem, stanje je isto. Očiste ovaj dio grada od smeća i poslije dva dana ponovo je smeće tu. Čak je i stoka počela da dolazi. Bruka i sramota za grad", mišljenja je jedna Podgoričanka. 

 

Evidentno je da nadležne institucije ne primjećuju odavno ovaj problem. Iz Komunalne policije Glavnog grada na upite redakcije emisije "Mreža" nijesu odgovarali. 

Jedino se javilo Gradsko preduzeće "Čistoća" koji su kazali da su upoznati sa stanjem, te da će od nedjelje krenuti sa uklanjanjem otpada sa ove deponije. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније