Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.L.B.

20. 03. 2024. 19:21 >> 19:33
Čitaj mi:

Borovinić-Bojović o upadu Turkovićeve

Skupština Podgorice ima zakone, procedure i kućni red

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić-Bojović povodom upada zaposlene u ustanovi za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoativnih supstanci "Kakaricka gora" Đurđine Turković u zgradu Skupštine da se integritet gradskog parlamenta mora poštovati.

"Nosioci integriteta su odbornici - i vlasti i opozicije jednako, a izabrani na osnovu izborne volje koja je neporeciva. Poštovanje prema odbornicima je mjera našeg odnosa prema instituciji i mjera našeg međusobnog poštovanja bez obzira na političke razlike ili druga nesaglasja", navela je Borovinić-Bojović u reagovanju.

Pojašnjava da kada je kazala da su vrata gradske skupštine otvorena za građane i građanke, da nije mislila "da su otvorena kao kafana, nego kao institucija koja ima svoje zakone, procedure i 'kućni red'".

"Sve to skupa je u službi stvaranja i poboljšanja poretka na osnovu kojeg svi imamo mogućnost i prostor da saopštimo svoje mišljenje bez uzurpiranja tuđeg. Prostor za mišljenje može dobiti svako, kao što za sve postoji vrijeme i mjesto. To je osnova uređenosti kojoj težimo. Nesporno je da su prije smjene vlasti i oslobođenja institucija, gradska uprava i skupština bilježili svakojake događaje, možda po količini štete neuporedivo veće, ali to ne može biti ni razlog ni izgovor da se današnji događaj zanemari", poručila je Borovinić-Bojović.

Poručuje da imaju obavezu da pruže više i bolje, i da pošalju zajedničku poruku da se pravila moraju poštovati jer ona po Ustavu i zakonima garantuju poštovanje integriteta svakome od nas.

"Kao što u dosadašnjem radu nisam dozvoljavala da samovolja bilo kojeg odbornika bude iznad Skupštine, isto tako ne može bilo koji pojedinac, bio angažovan u javnoj ustanovi, gradskim preduzećima ili van njih, biti iznad državne institucije. Na izborima smo baš zato i dobili mandat: da uspostavimo red, omogućimo demokratsku debatu i radimo u interesu građana i građanki", zaključila je Borovinić-Bojović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније