Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

29. 08. 2016. 13:09 >> 12:49
9

ZA ČETIRI GODINE

Partijama iz budžeta 21,5 milion

U toku četvorogodišnjeg mandata od 2012. do 2016. godine parlamentarne partije su iz državnog i lokalnih budžeta dobile ukupno 21,5 miliona eura, pokazalo je istraživanje Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

 

Demokratska partija socijalista (DPS) dobila je 7,2 miliona, dok je Demokratski front dobio 5,3 miliona eura.

Socijalistička narodna partija (SNP) je prihodovala 2,5 miliona, a Socijaldemokratska partija (SDP) 2,4 miliona eura.

Pozitivna Crna Gora je iz javnih sredstava dobila 1,6 miliona, a Bošnjačka stranka 916 hiljada.

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) dobila je 469 hiljada, Liberalna partija (LP) 424 hiljade, a Forca 238 hiljada eura. Demokratska partija je dobila 205 hiljada, Demokatski savez 170, a Albanska alternativa 89 hiljada eura.

CDT je podatke za ovo istraživanje prikupljao iz izvještaja političkih subjekata, izvještaja o reviziji DRI-a, opštinskih odluka i koristeći zahtjev za slobodan pristup informacijama.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније