Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objava: R.B. / D.Ž.

01. 09. 2016. 17:55 >> 19:50
8

MILJANIĆ OCIJENIO

Mustafa nije imao izbora

Stalni otpravnik poslova u diplomatskom predstavništvu Crne Gore na Kosovu, Radovan Miljanić, kazao je za TVCG da je premijer Kosova, Isa Mustafa, povlačenjem predloga zakona o demarkaciji granica, izabrao jedinu opciju koja mu je preostala. U suprotnom, ratifikacija u skupštini Kosova bi "pala", što bi prouzrokovalo brojne posljedice na unutrašnjem i međunarodnom planu za tu državu, ocjenjuje Miljanić.

"Mi bismo naravno voljeli da je ratifikacija prošla, ali, eto nije. Mora se ista procedura ponoviti. Ponovo mora zakon iz vlade doći u skupštinu. To će se desiti, ali kada - veoma je teško kazati", smatra Miljanić.

Komentarišući odluku da se predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom povuče iz skupštinske procedure, Miljanić je za TVCG kazao da kosovski premijer nije imao drugog izbora.

"Primijetio sam, zaista, odlučnost kosovskih vlasti da ratifikacija prođe", dodao je. "Međutim, niko nije očekivao da će 10 srpskih poslanika danas otkazati dolazak u skupštinu. I da kao razlog navedu da se plaše za vlastitu bezbjednost", kazao je Miljanić.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније