Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

05. 12. 2016. 08:01 >> 07:39
8

HLOBENJ SMATRA

Odluka o bojkotu nezrela

Na istražnim i drugim nadležnim institucijama Crne Gore je da istraže događaje uoči izbora i to uredno ispitaju u skladu sa zakonom, kazao je ambasador Slovačke u Crnoj Gori, Roman Hlobenj.

"Mislim da ono što organi tužilaštva sada najviše trebaju je prostor za rad, a ono što najmanje trebaju je pritisak, ovakav ili onakav", kaže Hlobenj za Pobjedu.

Ističe da Slovačka očekuje od opozicije u vodećoj kandidatskoj zemlji po pitanju integracije u NATO i EU da se ponaša evropski.

"Ja se ne miješam u unutrašnje stvari Crne Gore. Ako već insistirate, reći ću samo kratko stav Slovačke. Novu Vladu čeka puno posla i puno važnih zadataka. Činjenica da je čitava opozicija odlučila da neće učestvovati u radu parlamenta nije u Bratislavi doživljena dobro. Komesar za proširenje Johanes Han je rekao da je ta odluka crnogorske opozicije evropski nezrela, a on je potpuno u pravu. Tako mislimo i u Slovačkoj. Politička borba se vodi u institucijama kao što je parlament, a ne van institucija ili na ulici. Mislim da opozicija treba da se vrati u Skupštinu, da poštuje volju građana i poštuje te birače koji su glasali za nju, a sami vidite da taj broj nije uopšte mali i ima jaku političku težinu", naveo je on.

Hlobenj dodaje kako Slovačka očekuje od opozicije u vodećoj kandidatskoj zemlji po pitanju integracije u NATO i EU "da se ponaša evropski".

"Da budem potpuno iskren, sa tačke moje struke - politologije, ja tu ne vidim političku logiku, iako u politici dosta često nema logike. Ako se neko odluči za bojkot, i to je naravno i političko pravo, taj bojkot treba da bude dosljedan, a ne selektivan. Ako nije dosljedan, to onda izaziva sumnje da nijeste politički precizni i principijelni i radite samo to što vam odgovara", zaključuje on.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније